Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Musa ALİOĞLU 12.07.2024 18:01 Güncelleme: 12.07.2024 15:51

ESHOT Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs'ün (ESHOT) hizmet kalitesini artırmak, kurumun ve çalışanların kendini çağın koşullarına göre yenilemesini sağlamak için Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi'ni imzaladı.
ESHOT Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldı

Törende konuşan Başkan Tugay, bu imzanın, seçim vaatlerinden olan “Yeni Nesil Belediyecilik” çalışmalarına örnek olduğunu belirtti.

Hizmetlerin iyileştirilmesi ve sürdürülebilirlik konusunda gereken noktaya ulaşmak adına önemli bir iş birliğine gittiklerini vurgulayan Tugay, ESHOT'un 81 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, “Yol arkadaşlarımız, bin 600’den fazla araçla, 430 hatta, her gün ortalama 300 bin kilometre yol yaparak, neredeyse 11 bin durakta hemşehrilerimize hizmet veriyor.” dedi.

Başkan Tugay, “Bu model, önümüzdeki günlerde İzmirlilerin ESHOT’tan aldığı hizmetin daha da iyileşmesini, gelişmesini sağlayacak. Aynı zamanda kurum kültüründe örnek bir kurum içi iyileşmeyi de getirecek ve bunun sonucunda daha şeffaf, daha sürdürülebilir, verimliliğini artırdığımız bir kurumun çalışanları, yöneticileri olmaktan hepimiz gurur duyacağız.” şeklinde konuştu.

Kurumların, kalite ve mükemmellik yolunda attığı adımların önemli olduğunu vurgulayan KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünlü de sürekli iyileşme hedefinin önemine dikkat çekti.

İyi Niyet Bildirgesi kapsamında ESHOT, dünya genelinde 1991’den bu yana uygulanan EFQM Modeli kriterlerini yaşama geçirmeyi hedeflerken, KalDer de çalışmalarında ESHOT’a destek vermeyi taahhüt etti.