Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.08.2024 15:00 Güncelleme: 16.08.2024 10:01

Esenyurt'ta yeşil alan projeleri devam ediyor

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede yeni bir yeşil alanı daha hizmete açtı.
Esenyurt'ta yeşil alan projeleri devam ediyor

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede yeni bir yeşil alanı daha hizmete açtı. Geniş bir katılımla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Başkan Özer; “ Gelecek kuşaklara borcumuz var. Bu dünya bizim atalarımızdan miras aldığımız bir dünya değil, çocuklarımızdan emanet aldığımız bir dünya. Bizlerin de bu emanete ihanet etmeden onlara güzel bir dünya bırakmamız lazım.” dedi.

 Atatürk Mahallesi’nde toplam 1262 m² alan üzerine inşa edilen parkın açılışına CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, DEM Parti Esenyurt Eş Başkan Vekili Abdullah Arınan, Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, muhtarlar, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasında insanın insanca yaşayabilmesi için yeşil alana, suya ve toprağa olan ihtiyacına dikkat çeken Başkan Özer;Esenyurt’ta deprem toplanma alanlarını bile maalesef betona boğmuşlar ancak beton yenmez İnsan, insanca yaşayabilmesi için parka, yeşile, suya, toprağa ihtiyaç duyar. Bu nedenle bizim bu kenti, bu ülkeyi sürdürülebilir kılmak için iki şeyi çok önemsememiz lazım. Gelecek kuşaklara borcumuz var. Bu dünya bizim atalarımızdan miras aldığımız bir dünya değil, bizim çocuklarımızdan, emanet aldığımız bir dünya. O nedenle bu emanete ihanet etmeden doğru dürüst bir dünya bırakmamız lazım çocuklarımıza. Bunun için de iki şeye dikkat etmemiz gerekiyor: toprak ve su. Bilim her şeyi yapıyor, bunları yapamıyor. Bunlar da hayat için vazgeçilmez bir şeydir. Onun için toprak ve su gelecek kuşaklar da düşünülerek kullanılmalıdır.” ifadelerini kullandı.