Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.09.2024 13:00 Güncelleme: 16.09.2024 13:43

Esenyurt'ta çocuklara afet bilinci eğitimi verildi

Esenyurt Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) ortak çalışmasıyla düzenlenen afet bilinci eğitimlerinin ilki, Esenyurt Hürriyet Kreşi'nde gerçekleştirildi.
Esenyurt'ta çocuklara afet bilinci eğitimi verildi

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile Esenyurt Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğünün ortaklaşa verdiği eğitimlerde çocuklar; yangın, sel ve deprem gibi durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğrendi.

Oyunlar eşliğinde verilen programda çocuklara uzman öğretmenler rehberlik ederken, teorik bilgiler ise öğrenmeyi pekiştirmek amacıyla uygulamalı olarak anlatıldı. Olası bir afet durumunda yapılması gerekenleri aşama aşama öğrenen miniklere eğitim sonrası katılım sertifikası ile “Deprem Dedektifi” rozeti verildi.

Kreşlerde verdikleri eğitimin içeriğine dair bilgiler aktaran İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığında eğitmen olarak görev yapan Sultan Adın, çocuklarla keyifli vakit geçirdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bugünkü eğitimimiz anaokulu öğrencilerine yönelikti. Onlara, afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında yapmaları gereken doğru davranışları öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklar, geleceğimizin bir parçası ve onlara erken yaşta afet bilinci kazandırmak geleceğimiz için büyük önem taşıyor."