Güncel - Yaşam Kaynak: UĞUR ONUR URHAN 06.08.2024 11:00 Güncelleme: 05.08.2024 21:35

Esenyurt'ta çocuklar deneyimleyerek öğreniyor

Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi'nde yaz eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. 3 farklı branşta 6 hafta sürecek eğitimlerde çocuklar hem eğleniyor hem de deneyimleyerek öğreniyor.
Esenyurt'ta çocuklar deneyimleyerek öğreniyor

Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nde yaz boyu verilen bilim ve sanat atölyelerinde uygulamalı ve teorik eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda yaş gruplarına göre 3 farklı dalda oluşturulan atölyelerde yaratıcı drama, temel bilgisayar ve anatomi-fiziksel olaylar ile ilgili dersler yer alıyor. Alanında uzman öğretmenler tarafından verilen ve 6 hafta boyunca sürecek eğitimlerle çocuklar bilim ve sanat alanlarında yeteneklerini keşfediyor. Hazırlanan atölye çalışmalarıyla çocukların bilişsel ve zihinsel gelişimine katkı sunulması amaçlanıyor.

Drama derslerinin çocuklar üzerindeki etkisine değinen Yaratıcı Drama ve Tiyatro Eğitmeni Nihat Çetinkaya; “Yaz kursları kapsamında yaratıcı drama kurslarımız var. Biz burada çocuklarla birlikte çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle dramadan biraz bahsedecek olursam; bir duyguyu, düşünceyi, hikâyeyi, anıyı ya da hayâllerinde kurduğu bir hikâyeyi tekrar burada arkadaşlarıyla grup halinde düşünerek üzerine bir şeyler koyarak canlandırma yöntemi. Burada çocuklar drama dersi ile aslında hayatı deneyimliyor. Düşüncelerini ve hayâllerini yeniden deneyimleyerek öğreniyor. Böylece çocuklar empati, duyarlılık duygusu geliştirebiliyor, yaşadığımız iyi ve kötü olan bütün duygulara yön verebiliyor. Derslerimizin en güzel yanı ise eğlenerek öğrenmek” dedi.