Vakıf Katılım web
Kültür Sanat Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 19.07.2024 15:01 Güncelleme: 19.07.2024 15:07

Esenyurt'ta 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali başladı

Esenyurt Belediyesi'nin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali başladı.
Esenyurt'ta 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali başladı

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali kortejle başladı. 35 ülkeden 500 sanat elçisinin katıldığı festivalde, Belediye Başkanı Ahmet Özer, sanatçılarla birlikte barışın sembolü olan zeytin ağacı dikerek, tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdi. 

3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali birbirinden renkli görüntülerle başladı. 35 ülkeden 500 müzisyen, dansçı ve zanaatkarların katıldığı festivalde, Ahmet Özer Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile uluslararası kültürlere ait el emeği ürünlerin sergilendiği Zanaatkarlar Sokağı’nın açılışı gerçekleştirdi.

Ardından Başkan Özer, misafir dans gruplarının katılımıyla, Havana Park’ta barışın sembolü zeytin ağacı dikerek, kardeşlik mesajları verdi. İlçede 4 gün boyunca sürecek olan festival, kortej yürüyüşü ile başladı. Başkan Ahmet Özer'in 500 sanat elçisi ile sahnede barış ve kardeşlik halayları çektiği program misafir grupların dans gösterileri ile devam etti.

Başkan Özer, sahnede yaptığı konuşmada ilçede 3 yeni festivalin daha düzenleneceğinin müjdesini verdi.

 Türkiye, Azerbaycan, Belarus, Hollanda, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım Türkleri, Özbekistan, Macaristan, İran, Uygur Türkler ve Ukrayna olmak üzere 11 uluslararası ve 18 Anadolu el sanatının sergilendiği Zanaatkarlar Sokağı, 21 Temmuz Pazar gününe kadar 15.00 ile 23.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.