İstanbul Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.01.2024 16:00 Güncelleme: 19.01.2024 16:26

Esenyurt Belediyesi, özel bireyler için psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor

Esenyurt Belediyesi, özel bireyler ve ailelerine yönelik diyetisyen ve psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor.
Esenyurt Belediyesi, özel bireyler için psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor

Esenyurt Belediyesi, özel bireyler ve ailelerine yönelik diyetisyen ve psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor. Belediyenin Özel Eğitim Merkezi’nde haftanın 5 günü verilen hizmetlerden özel çocukların aileleri de faydalanabiliyor. Merkezde, uzman diyetisyenler gerekli ölçümleri yaparak sağlıklı beslenme programları hazırlarken, uzman psikologlar ise aile ve çocuk arasındaki ilişkiler üzerine seanslar düzenleyerek ailelere destek oluyor. Vatandaşlar, merkeze bizzat başvuru yaparak hizmetten faydalanabiliyor.

“Hem psikolog hem de aile danışmanlığı hizmeti veriyoruz”

Aile-çocuk ilişkisinin önce ebeveyn sağlığından başladığına değinen Esenyurt Belediyesi’nde görevli Uzman Klinik Psikolog Aydan Zilek Özden, “Bu hizmetimizde çocuğun gelişim süreci başta olmak üzere ailenin çocuğa karşı doğru tutum ve yaklaşımı ile ilgili yönlendirici ve bilgilendirici çalışmalar yapmaktayız. Aldığımız geri bildirimler doğrultusunda ulaşabildiğimiz aile sayısını artırarak çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz. Onların sorunlarını ve şikayetlerini dinleyerek hem psikolojik destek hem de aile danışmanlığı hizmeti veriyoruz” dedi.

“Çocuklarımızın gelişimini önemsiyoruz”

Vatandaşların sağlıklı yaşam sürdürmeleri için çalıştıklarını söyleyen Diyetisyen Hekim Duygu Gizem İnce, “Özel çocuklarımızın yanı sıra burada ailelerine de bu hizmetleri sumaktayız. Çocuklarımızın büyümesinde ve gelişmesinde beslenme önemli bir yer tutmaktadır. Bu alanda vatandaşlarımıza destek sunmayı hedefliyoruz. Bu seanslarda çocuklarımızın ve ailelerinin kilo ölçümü yapılıyor. Uygun boy ve kilo aralıklarına göre beslenme programı oluşturuluyor. Daha sonraki iki haftalık süreçte yaptığımız seanslar ile besleme programın takipleri yapılıyor” diye konuştu.