Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.04.2024 09:00 Güncelleme: 23.04.2024 12:16

Ermenistan Başbakanı dört köyün Azerbaycan'a verilmesi kararını savundu

Stockholm, 23 Nisan (Hibya) – Ermenistan Başbakanı Nikon Paşinyan Azerbaycan ile savaşı önlemek için verdiği tavizlerin ardından sükunet çağrısında bulundu.
Ermenistan Başbakanı dört köyün Azerbaycan'a verilmesi kararını savundu

Dört köyü Azerbeycan'a verme kararına karşı dört gün süren protestolarla karşı karşıya kalan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenileri, konunun ele alınış biçiminin komşusuyla gelecekteki barış sürecinin uygulanabilirliğini belirleyeceğini kabul etmeye çağırdı.

Ermenistan'da 2018 yılında gerçekleşen kadife devrimin lideri Paşinyan, ofisinde İngiliz gazetecilerle yaptığı söyleşide, Ermenistan ve Azerbaycan hükümetlerinin "teorik barış gündemini gerçek barışçıl bir realiteye dönüştürmeleri gerektiğini" söyledi.

İki ülke 1990'lardan bu yana on yıllardır süren bir çatışma içindeydi ve Eylül 2023'te Azerbeycan'ın yıldırm askeri taarruzuyla etnik Ermenilerin kontrolündeki Dağlık Karabağ bölgesinin kontrolü ele geçirildi. Bu dramatik olayları, ilişkileri istikrara kavuşturmak için iki taraf arasında bir barış anlaşmasına yönelik görüşmelerin hızlandırılması takip etti.