Spor Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.08.2024 11:00 Güncelleme: 08.08.2024 20:11

Erciyes'te zirve tırmanışları başlıyor

Türkiye'de ilk kez Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından başlatılan ve her yıl düzenlenen zirve tırmanışları, bu yaz da 10-11 Ağustos itibariyle Erciyes Dağı'nda gerçekleşecek.
Erciyes'te zirve tırmanışları başlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından her yıl yapılan zirve tırmanışları bu yıl 10-11 Ağustos itibariyle Erciyes Dağı’nda profesyonel dağ rehberleri eşliğinde düzenlenecek.

Dağcılar, her Cumartesi günü Tekir bölgesinde toplanarak 2 bin 800 metredeki Dağ Evi’nde bir gece geçirecek. Ertesi sabah erken saatlerde tırmanışa başlayacak olan katılımcılar, güneşin doğuşunu Erciyes’in zirvesinden izleyecek. Katılımcılar yaklaşık 9 saatlik zorlu bir yürüyüşün ardından zirveye ulaştıktan sonra burada bir saat içinde fotoğraf çekip zirve defterini imzalayarak Pazar günü öğle saatlerinde Tekir Yaylası’na dönecek.

Detaylı bilgi almak ve zirve tırmanışları programına katılmak isteyen doğaseverler 0352 342 3917 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilecek.

Zirve tırmanışı için katılımcıların, uyku tulumu ya da battaniye, yürüyüşe uygun ve dayanıklı spor ayakkabı, küçük sırt çantası, mont, polar, gözlük, şapka, sağlık raporu getirmesi gerekiyor. Tırmanışlar yaz sezonu boyunca her hafta sonu devam edecek.