Kültür Sanat Kaynak: Musa ALİOĞLU 17.04.2024 16:41

ENKA Sahne Gala Konseri ve Sihirli Karpuz Müzikali Youtube'da!

ENKA Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında iki özel dijital içerik sunuyor. Sanat yönetmenliğini Cihat Aşkın'ın üstlendiği, klasik müzik alanında yetenekli gençleri bir araya getiren ENKA Sahne Gala Konseri 22 Nisan'da; dünyaca ünlü orkestra şefi Howard Griffiths'in kaleme aldığı, 2021- 2022 Leopold Medya Ödüllü (Çocuklar için İyi Müzik) Sihirli Karpuz Müzikali ise 23 Nisan'da ENKA Sanat'ın Youtube hesabından izlenebilir.
ENKA Sahne Gala Konseri ve Sihirli Karpuz Müzikali Youtube'da!

ENKA Sanat, tüm çocukları ve gençleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sanatla kutlamaya davet ediyor. Klasik müzik alanında gelecek vadeden genç yeteneklere sahne açmak ve onları geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla düzenlenen ENKA Sahne Gala Konseri 22 Nisan’da ENKA Sanat’ın YouTube hesabında klasik müziksever gençlerle buluşuyor. Sanat yönetmenliğini Cihat Aşkın’ın yaptığı bu özel konserde sırasıyla, Eren Düzenli (piyano), Belit Çiftçi (çello), Melis Güney (viyola), Zeki Bıkcan (trompet), Nehir Kıran (keman), İlyun Bürkev (piyano) sahne alıyor. Konserde, viyola, keman, trompet ve çello performanslarına Akademisyen ve Piyanist Çağdaş Özkan Korrepetitör olarak eşlik ediyor. Projeye katılan isimler, her yıl Danışma Kurulu’nda yer alan Viyola Sanatçısı Efdal Altun, Keman Virtüözü, Besteci ve Akademisyen Cihat Aşkın, Piyanist ve Akademisyen Gökhan Aybulus, Orkestra Şefi ve Akademisyen Mehmet Girgin, Viyolonsel Sanatçısı ve Akademisyen Dilbağ Tokay tarafından belirleniyor; konserin etkileyici görüntü- ses kayıt ve kurguları belgesel yönetmeni Selçuk Metin ve ekibi tarafından gerçekleştiriliyor.  

 

Sihirli Karpuz Müzikali ilk kez Youtube’da!

 

ENKA Sanat, 23 Nisan’da tüm çocukları müzikal bir yolculuğa davet ediyor. Dünyaca ünlü İngiliz orkestra şefi Howard Griffiths’in kaleme aldığı Sihirli Karpuz: İpek Yolu’nda Müziksel Bir Yolculuk ENKA Sanat’ın YouTube hesabından 1 hafta süreyle çocuklarla buluşuyor. Konserde, şef Howard Griffiths’in yönettiği İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’na, usta müzisyenler Burhan Öçal (perküsyon), Murat Çakmaz (ney), Savaş Özkök (kanun), Xu Fengxia (Zheng) eşlik ediyor. Sihirli bir karpuza yardım etmek isteyen Sven’in bir uçan halı ile önce İstanbul’a, oradan da İpek Yolu’na uzanan bu harika yolculuğunun hikâyesini Eylem Yıldız seslendiriyor. Müzikal, çocukları İpek Yolu’nun müziğine ve kültürüne dair büyülü ve ilham dolu bir yolculuğa çıkartırken, onlara darbuka, kanun, ney ve zheng gibi enstrümanları da tanıtmayı amaçlıyor.