Güncel - Yaşam Kaynak: NİLAY KARAKAŞ FİLİZ 09.08.2024 15:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:41

'Engelsiz Turizm' projesiyle engelli bireyler Bursa'yı tanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ''Engelsiz Turizm'' projesiyle özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerin aileleriyle birlikte diğer vatandaşlar gibi kenti yakından tanımasına imkan sunuyor. 
'Engelsiz Turizm' projesiyle engelli bireyler Bursa'yı tanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehir sakinlerinin ve özel gereksinimli bireylerin de tarihi ve kültürel zenginlikleri yakından tanımasına imkan sağlıyor. Kentin değerleri, kentlilik bilinci ve UNESCO Dünya Mirası alanlarına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan büyükşehir belediyesi, bu kapsamda yürüttüğü ''Engelsiz Turizm'' projesi ile engelli bireyleri aileleriyle birlikte kentin doğal, tarihi ve turistik değerleriyle buluşturuyor.

Engelliler Şube Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Oya Ovat, ''Engelsiz Turizm Projesi''ni bu yıl engelli öğrencilerle başlattıklarını söyledi. Projeyi online başvuru yoluyla herkese açmayı planladıklarını belirten Ovat, “Özel gereksinimli çocukların, gençlerin ve ailelerinin projeden yararlanması için mekanların erişilebilirliği noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bursa’da bulunan tarihi ve kültürel mekanları, müzeleri henüz hiç gezmemiş, görmemiş vatandaşların, özel gereksinimli çocuklarıyla birlikte aktivite yapabilmesi adına ''Engelsiz Turizm Projesi'' çok önem taşıyor.” dedi.