Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.08.2024 12:00 Güncelleme: 07.08.2024 12:42

'Engelli Araçları Tamir ve Bakım Atölyeleri' hizmete açıldı

Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Şehit Yunus Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan Engelli Araçları Tamir ve Bakım Atölyeleri hizmete açıldı.
'Engelli Araçları Tamir ve Bakım Atölyeleri' hizmete açıldı

Şehit Yunus Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan Engelli Araçları Tamir ve Bakım Atölyelerinin açılışı Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla yapıldı.

Şehit Yunus Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen açılış programıyla hizmete giren atölyelerde, engelliler araçlarının tamirini ve bakımlarını ücretsiz olarak yaptırabilecek.

Programda konuşan ve meslek liselerini ihtiyaç duyulan her anda yanlarında gördüklerini söyleyen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Engelli vatandaşlarımızdan bu konuda yoğun talep alıyorduk. Araçların tamiratının zor olduğunu ve çoğu zaman il dışında yaptırmak durumunda kaldıklarını bizlere iletmişlerdi. Meslek liselerimiz bu tamiratı yapabilir mi derken bugün bu aşamaya geldik. Meslek liselerimiz şimdiye kadar verdiğimiz her işi, her görevi layıkıyla yerine getirdiler.  Pandemi sürecinde, deprem sürecinde ve her türlü ihtiyaç anında başarıyla, özveriyle görev yaptılar. Ben tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyor, aynı zamanda da her birine teşekkür ediyorum. Tüm engelli bireylerimiz artık araçlarını tamir ederken aynı zamanda bakım da yaptırabilecekler. Destekleri nedeniyle Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)’na teşekkür ediyorum. Bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde hayata geçireceğimiz nice güzel projelere de örneklik teşkil etmesini diliyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından atölyelerin açılışı yapıldı. Atölyede incelemelerde bulunan Vali Yiğitbaşı, engelli bireylere verilecek hizmetler ve işlem aşamaları konusunda bilgi aldı.