Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Haber Merkezi 16.04.2024 09:59

En ışıltılı fuar 17 Nisan'da başlıyor

Informa Markets tarafından organize edilen 55. Istanbul Jewelry Show (IJS), Elmas Kule sponsorluğunda kapılarını açıyor. 17 - 20 Nisan 2024 tarihlerinde Çarşamba'dan Cumartesi'ye dört gün sürecek en ışıltılı fuar, Doğu Avrupa'dan Yakın Doğu'ya, Rusya'dan Kuzey Afrika'ya, BDT Ülkelerinden Orta Doğu'ya kadar tüm mücevher sektörü profesyonellerini, 1.500'den fazla katılımcı firma ve markayla, İstanbul Fuar Merkezi'nde buluşturacak.
En ışıltılı fuar 17 Nisan'da başlıyor

Altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma gibi ürün gruplarının bir arada sergileneceği Istanbul Jewelry Show (IJS), sektöre ilham olacak “Art for Jewellery" ve “Designer Club” etkinleriyle WGSN Semineri’ne de ev sahipliği yapacak. 

Sadece kıtaları değil, binlerce yıllık kadim kültürleri birleştiren ve dünya tedarik zincirinin en önemli ticaret halkalarından birisi olarak konumlanan İstanbul, uluslararası mücevher endüstrisine 55’inci kez ev sahipliği yapıyor. Elmas Kule sponsorluğunda 17 Nisan Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezi’nde başlayacak fuarı, dört gün boyunca 140’ın üzerinde ülkeden 33 bin 500’ü aşkın profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor. 

Cengiz; “Istanbul Jewelry Show, mücevherin göz alıcı ışıltısına güç katıyor”

Informa Markets olarak 55’incisini düzenledikleri Istanbul Jewelry Show’da 1.500’den fazla markayı ve dünyanın dört bir tarafından binlerce sektör profesyonelini bir araya getirdiklerini söyleyen Istanbul Jewelry Show Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, “Türkiye mücevher sektörü, yurt dışı satışlarının ortalama yüzde 80’ini, yılda iki kere düzenlediğimiz bu fuarda gerçekleştiriyor. Istanbul Jewelry Show, sadece bir ticaret platformu olmanın çok ötesinde bir organizasyon. Burada, mücevherin geleceğine ışık tutan, sektörün tüm paydaşlarına ilham olan bilgi, birikim ve deneyimler de paylaşılıyor” dedi. Istanbul Jewelry Show’un, dünyanın en büyük beş mücevher fuarı arasında yer aldığını, aynı zamanda Türkiye'nin bu alandaki ilk ve tek uluslararası ihtisas buluşması olduğunu vurgulayan Cengiz, 55’inci fuarı açmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. 

Mücevherin sanatla buluşması ''Art for Jewellery'' 

Istanbul Jewelry Show (IJS), mücevher sektöründe başlatılan kültür sanat hareketine dördüncü kez ev sahipliği yapıyor. Mücevher İhracatçıları Birliği ve İstanbul Jewelry Show'un desteğiyle düzenlenen "Art for Jewellery: Inspiration Hub" ile sektörün ihtiyacı olan farklı tasarımlara ilham vermek ve yüksek nitelikli içerik oluşturma konusunda destek olmak amacıyla, sanatın ve sanat eserlerinin mücevher sektöründe yansımasının ve etkisinin artması hedefleniyor. Dünyadaki ve Türkiye'deki tasarımcıların ve sanatçıların etkileşimine olanak sağlayacak olan etkinlik, farklı projeler geliştirerek, kuyumculuk sektöründeki sanata ve sanatçılara katkı sağlayacak. 

Mücevher İhracatçıları Birliği ve Istanbul Jewelry Show’un (IJS) bir diğer ortak projesi olan Designer Club etkinliğinde ise, yurt içi ve yurt dışından takı tasarımcıları ile mücevher ustaları, ürettikleri koleksiyonları, fuarda kendilerine ayrılan alandaki özel bir stantta sergileyerek, ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı bulacak.

Sektöre yön veren tasarım trendleri, WGSN Semineri’nde 

İlk kez yeni tarihinde ve yeni günlerinde düzenlenen Istanbul Jewelry Show (IJS), dünyanın bir numaralı trend öngörü firması WGSN’i de konuk edecek. WGSN fuara özel hazırlanan Sonbahar & Kış 24/25 Trendleri Semineri’nde, dünya mücevher endüstrisini etkileyen değişim sinyallerinin şifreleri paylaşılacak. Etkinliği takip eden profesyoneller, mücevherin arkasındaki itici güçleri, sektöre yön verecek büyüleyici malzemeleri, tasarım detaylarını ve renkleri keşfedecek.