Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Rahime SEZGİN 08.05.2024 14:00 Güncelleme: 08.05.2024 15:26

Emine Sabancı Kamışlı, İnovasyon ve Sosyal Etki Zirvesi'nde

2024 İnovasyon ve Sosyal Etki Zirvesi'nde aralarında Esas Sosyal lideri Emine Sabancı Kamışlı'nın da bulunduğu panelistler; Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünya çapındaki uzmanlıkları çerçevesinde kişisel ve profesyonel tecrübelerini paylaştı.
Emine Sabancı Kamışlı, İnovasyon ve Sosyal Etki Zirvesi'nde

ABD’de yaşayan Türkiye vatandaşları tarafından yüksek etkili sosyal yatırımlar yapmak amacıyla kurulmuş, önde gelen ABD merkezli bir toplum vakfı (community foundation) olan Turkish Philanthropy Funds, New York Times Center'da “2024 İnovasyon ve Sosyal Etki Zirvesi” düzenledi. Toplumsal fayda için yapay zeka, afet dayanıklılığında inovasyonun önemi, şirketler ve yarattıkları sosyal etki gibi konuların tartışıldığı zirvede, aralarında Esas Sosyal lideri Emine Sabancı Kamışlı’nın da bulunduğu panelistler; Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünya çapındaki uzmanlıkları çerçevesinde kişisel ve profesyonel tecrübelerini paylaştı.

Turkish Philanthropy Funds (TPF) tarafından düzenlenen 2024 İnovasyon ve Sosyal Etki Zirvesi’ne aralarında Chobani, Google, Amazon ve Microsoft kurucu ve üst yöneticilerinin olduğu konuşmacılar, sosyal etki uzmanları ve yatırımcılar katıldılar. Gelecek nesiller için daha iyi bir dünya yaratma mesajı içeren Zirve, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelen 23 Nisan’da düzenlendi.  Sosyal etki odaklı çeşitli paneller ve konuşmaların yer aldığı Zirve’nin açılışını Turkish Philanthropy Funds Eş Başkanı Mehmet Kırdar yaptı.

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Esas Sosyal lideri Emine Sabancı Kamışlı, Zirve kapsamında düzenlenen “Sosyal Etkide Kurumların Rolü” başlıklı panele katılarak, gençlere fırsat vermek amacıyla başlatılan sosyal yatırım programlarından ve Esas Sosyal’in misyonundan bahsetti. Emine Sabancı Kamışlı “Esas Sosyal olarak Turkish Philanthropy Funds ev sahipliğinde düzenlenen bu zirvede bulunmaktan ve vizyonumuzu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Esas Holding’in sosyal yatırım birimi olan Esas Sosyal kapsamında gençlik ve istihdamı odağımıza alarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kurulduğumuz günden bu güne gerçekleştirdiğimiz araştırmalar doğrultusunda 2015 yılından bu yana programlar tasarlıyor, uyguluyor ve tecrübelerimizle geliştiriyoruz. Hedefimiz, işverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden yeni mezun olan gençlerin fırsat eşitliğine kavuşması ve akranları ile eşit şartlar dahilinde istihdam edilmesi, bu konuda Turkish Philantrophy Funds ile iş birliği yapmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz.

Önümüzdeki dönemlerde sosyal yatırımları, daha fazla şirketin iş planlarına entegre edeceğini düşünüyorum. Sürdürülebilirlik için bunu yapmak zorundalar. Kurumlar kendi değerlerinin neler olduğunu, neye önem verdiklerini belirleyip bu doğrultuda destek sağlamalılar. Bu konudaki hakim zihniyeti değiştirmemiz gerekiyor, kurumların her şeyi kendilerinin yapmasına gerek yok. Başarılı çalışmalar yaptığını düşündükleri bir oluşumu, amacı da destekleyebilirler. Bu destekler de artık küçük küçük ve münferit olmamalı; daha bilinçli daha vizyoner sosyal yatırımlar yapılmalı. Bunun için iş birlikleri çok önemli, her şeyi tek başımıza halledemeyiz; kurumlar olarak el ele vermeliyiz. Sosyal yatırım egoyu sevmez, sosyal yatırım iş birliğini sever. Amaçlar için ortaklıklar kurmanın çok değerli olduğuna inanıyorum. Bu aynı zamanda toplumu da ileriye taşıyacaktır. TPF'nin hali hazırda İlk Fırsat Programımızın destekçileri arasında yer almasından ve geçtiğimiz hafta itibarıyla TPF bünyesinde Genç İstihdamını Destekleme Fonu'nun (Youth Employment Support Fund)  kurulmasından dolayı çok mutluyum. El ele vererek güzel ülkemiz için çok önemli işler yapacağız. Gençlerin fırsat eşitliği ile buluştuğu sosyal yatırımların çoğalmasını diliyorum” dedi.

2024 İnovasyon ve Sosyal Etki Zirvesi çeşitli paneller ve konuşmalar ile gün boyunca devam etti. Etkinlik, akşam tüm konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen özel bir resepsiyonla sona erdi.

Esas Sosyal Hakkında:

Türkiye’nin lider yatırım gruplarından Esas Holding'in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal, merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma yatırım yapma vizyonu ile kuruldu. 2015 yılından bu yana genç istihdamında fırsat eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık misyonuyla sürdürülebilir ve ölçülebilir sosyal yatırımlar hayata geçiren Esas Sosyal’in liderliğini Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı üstleniyor. İşverenlerce daha az bilinen devlet üniversitelerindeki gençlerin istihdama geçişte karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmaya çalışan Esas Sosyal, eğitimli genç işsizliğine çözüm modeli olan Programları etrafında özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, iş insanları, yöneticiler ve gençlerden oluşan 4.500 kişilik güçlü bir ekosistemi harekete geçiriyor. 

www.esassosyal.org