İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Emekli öğretmen 69 yıldır pedal çevirerek zinde kalıyor

Emekli öğretmen 69 yıldır pedal çevirerek zinde kalıyor

Kırklarelili emekli öğretmen 77 yaşındaki Galip Tarhan, çocukluk yıllarında başlayan bisiklet tutkusundan 69 yıldır vazgeçemiyor.

Tarhan'ın bisiklete ilgisi 8 yaşında biriktirdiği harçlıklarıyla kiraladığı bisikletle başladı. Ailesinin ekonomik durumunun el vermemesi nedeniyle çocukluk yıllarında bir bisikleti olmayan Tarhan, öğretmenlik görevine başladığı 1966 yılında ilk maaşı ile bisiklet aldı.

Tarhan, ilerleyen yaşına rağmen günlük hayatında ulaşımını sağladığı bisikletle geziyor, günde ortalama 30 kilometre yol alıyor.

69 yıldır bisiklet kullanıyor

Tarhan, bisiklet tutkusunun hiç bitmediğini söyleyerek, "Müthiş zevk alıyorum. Yaklaşık 69 yıldır bisiklet kullanıyorum. Bisiklet sürerken kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum. Sağlık açısından da bisiklet kullanımının ve hareketliliğin çok faydasını görüyorum." dedi.

Tarhan, 72 yaşına kadar Veteranlar Grekoromen Güreş Milli Takımı'nda mücadele ettiğini, bu nedenle de bisiklet kullanmaya daha fazla önem gösterdiğini dile getirerek, "Çok mutlu oluyorum bisiklete binerken. Bilhassa kırda gezmek, şehir içinde gezmek o kadar olmasa da doğada bisikletle gezerken ne bileyim ibadet gibi geliyor bana, seviyorum." ifadelerini kullandı.

Tarhan, bisikletin artık kendisi için bir yaşam felsefesi olduğunu, bisikletsiz bir hayatı düşünemediğini söyledi.

Her gün bisikletiyle 10 ile 50 kilometre arasında yol yaptığını anlatan Tarhan, "Bazen şehir dışlarına da gidiyoruz arkadaşlarla. Buralarda daha fazla kilometre yapıyoruz. Bisiklete bindiğim zaman daha çok dinçleşiyorum. İnanın bisiklete binmediğim gün görevimi yapmamış bir insan gibiyim yani. Öyle hissediyorum. Bisikletle yurt dışına da gittim. Bulgaristan ve Yunanistan'a da gittim. Yaşım el verdiği sürece bisiklet kullanmaya özen göstereceğim. Şuanda aspirin dahi kullanmıyorum sağlığım yerinde, bu spor sayesinde olduğuna inanıyorum, özellikle bisiklet sporu sayesinde. Ömrüm olduğu sürece kullanacağım." değerlendirmesinde bulundu.