Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.07.2024 17:00 Güncelleme: 11.07.2024 17:04

Ekmen: 22 yılın sonunda matemetik ve yabancı dil öğretemiyor, sporcu yetiştiremiyorsunuz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 22 yıllık eğitim, kültür ve diyanet politikalarını eleştirdi.
Ekmen: 22 yılın sonunda matemetik ve yabancı dil öğretemiyor, sporcu yetiştiremiyorsunuz

Ekmen, Türk tipi başkanlık sistemiyle yasamanın denetim gücünün yok edildiğini ifade etti.

Ekmen, AK Parti'nin eğitimde başarılı olup olmadığını sorguladı. Ekmen, "Çocuğunuzu Milli Eğitime bilakaydüşart ve bir dış destek vermeden teslim edebilir misiniz? Değerler eğitiminde başarılı mısınız? Yetkinlik eğitiminde AK Parti'yi başarılı kabul edebiliyor muyuz?" diye sordu. AK Parti'nin eğitim politikalarının öğrencilerin yetkinlik ve yabancı dil becerilerini geliştirmede yetersiz kaldığını vurguladı.

Ekmen, AK Parti'nin eğitim politikalarının öğrencilerin temel yetkinliklerinde başarısız olduğunu belirterek, "Balıkesir Milletvekilimiz Haydar Bey'in hatırlatmasıyla Türk milli eğitim sisteminden mezun olan bir öğrenciye çarpım tablosunu hatasız olarak bilme seviyesinde matematik öğretebiliyor muyuz? Sanayimize ara eleman yetiştirebiliyor muyuz? Peki, sporcu yetiştirebiliyor muyuz? Almanya 4 milyon Türk vatandaştan dünya starı sporcu yetiştirirken biz 85 milyon vatan evladından niçin star çıkartamıyoruz? Hiç düşünmüyor musunuz?” dedi.

Ekmen, Türkiye'nin uluslararası eğitim endekslerindeki durumunu eleştirerek, PISA sonuçlarına dikkat çekti.

Ekmen, AK Parti'ye eğitim ve kültür politikaları konusunda şu soruları sordu:

”Milli Eğitim Bakanları neden 9 kere değişti? Dört ay, on üç ay, on beş ay bakanlık yapan bakanlarımız var."

“Değilen Kültür Bakanı sayısı neden 10? On beş ay bakanlık yapan Kültür Bakanımız var." Niçin bütçeli bakanlıklardaki istikrar bu bakanlıklarda yok? 

“Diyanet İşleri Başkanlığına duyulan güven niçin yüzde 30'larda?" 

Ayrıca Ekmen, sürekli değişen bakanların politikaların istikrarını ve verimliliğini olumsuz etkilediğini vurguladı.