Gayrimenkul 13.06.2023 07:00

Ege Yapı Kekliktepe satışta

İstanbul ve İzmir'de 3 yıl içinde 7 yeni projeyi hayata geçirmek için kolları sıvayan Ege Yapı, İzmir'in en gözde bölgesi ve yatırımcısına en çok kazandıran Urla Kekliktepe'de 73 müstakil villayı satışa sundu.
Ege Yapı Kekliktepe satışta

YILDIRAY GÖKKAYA

İleri teknoloji odaklı yönetim anlayışı ve güçlü mühendis kadrosu ile sektöründe ayrışan Ege Yapı, Urla’da hayata geçireceği Kekliktepe projesinin satışına başladı. Yatay mimari anlayışıyla tasarlanan,  özel havuzlu ve bahçeli 73 müstakil villadan oluşan proje, lansmana özel ödeme seçenekleri ile seçkin sakinlerini bekliyor.  

80 bin metrekare alan üzerinde konumlanan, sürdürülebilir mimari anlayışı ile tasarlanan proje tek katta 370 metrekareden 500 metrekareye varan geniş ve konforlu müstakil villalardan oluşuyor. 5+1, 6+1 ve 7+1 konut tiplerinin tamamı 1000 m2’ye varan alanda özel havuz ve bahçesiyle satışa sunulan Kekliktepe projesinin teslimleri 24 ay sonra gerçekleşecek. 

Dünyadaki müstakil ev yaşantısına yepyeni bir bakış açısı oluşturan Ege Yapı Kekliktepe, 365 gün boyunca iç ve dış mekan kullanımını maksimize eden mekansal yaratıcılığı ile iç bahçeleri, avluları ve kapanabilir terasları ile doğanın içinde konforlu ve modern bir yaşamın kapılarını aralıyor. 

Kabadayı: ‘Kekliktepe, en değerli hava koridorlarından birinde yükseliyor’

Ege Yapı Kekliktepe’nın müstakil ev yaşantısına yeni bir bakış açısı getireceğine dikkat çeken Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Yeşilin bin bir tonuna sahip bir vadide ama Ege'nin mavi sularına da çok yakın bir lokasyonda projeyi geliştiriyoruz. Asırlar boyunca sayısız uygarlığa ev sahipliği yapmış bir lokasyonda, arkeolojik kalıntıları ile turizmin, Bağbozumu ve Enginar Şenlikleri ile kültürel ve sosyal hayatın tam merkezinde yükselen gastronominin yeni başkenti olarak anılmaya başlanan Kekliktepe’deki projemiz aynı zamanda oksijen zenginliği açısından Dünya’daki en değerli yedi büyük hava koridorundan birinde yer alıyor” dedi.

Kabadayı: ‘Urla Kekliktepe ardından İzmir Alsancak ve Urla Yağcılar projelerini hayata geçireceğiz’

İzmir Urla’da Kekliktepe projesi ile yatırımlarına start veren Ege Yapı; Alsancak, Dikili ve Yağcılar’da proje yatırımına devam edecek. 17 yıllık sektör tecrübesini İzmir’e taşıyacağını söyleyen Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, ‘’ Tüm projelerimizle amacımız bölgeye daha çok değer katmak olacak” diyor. Ege’nin bizim için çok özel bir yeri var diyen Kabadayı, sözlerine şöyle devam etti: “Burada hayata geçireceğimiz konut projeleriyle muhteşem bir doğayla bütünleşen özlenen ev yaşantısına örnek olacak, çok özel bir yaşam deneyimi vadediyoruz. Bu bölgede sektörün örnek projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Örneğin Yağcılar’da ve İzmir Alsancak’ta konut, Alsancak’taki ikinci projemizde konut ve ticari, 2024’te devreye alacağımız Dikili projemizle ise otel, ticari alan ve villalardan oluşacak yeni projeleri Ege’nin dokusuna uygun olarak tasarlıyoruz. Adımızı taşıyan Ege’ye katma değer sağlayacak projelere imza atacağız’’ dedi. 

‘Kabadayı: ‘Odağımıza aldığımız sürdürülebilirlikle sadece bir ev değil, bir yaşam tarzı sunuyoruz’

Ege Yapı, yatay mimari anlayışıyla tasarladığı Kekliktepe’de sıfır atık altyapısıyla geri dönüşümü destekleyen uygulamalara öncelik veriyor. Sürdürülebilir proje kapsamında; gri su arıtımı, elektrikli şarj istasyonları, yağmur sularının toplanması ve peyzajda kullanılması, güneş enerjisi sistem paneli ile enerji verimliliğini ön planda tutan ‘A Sınıfı’ belgeli proje geliştirdiklerini aktaran İnanç Kabadayı: “Biz insanların en birincil ihtiyaçlarından biri olan ‘barınma ihtiyacını’ karşılamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla odağımız ‘insan’. Projelerimizde yaşayan insanların kültürel, sosyal, spor, eğitim gibi alanlar başta olmak üzere, ‘hayatlarına ne katabiliriz’ diye düşünüyoruz. Projelerimizde yaşamak isteyenlere sadece bir ev değil aynı zamanda tüm yönleri hayatın içine katılmış bir ‘yaşam şekli’ sunmaya çalışıyoruz.  Dünyada satın alınamayan en kıymetli değerin tecrübe olduğunu biliyoruz. Urla’ya gelirsen denizin, güzel ve dayanıklı bir evin, parkın, bahçen, havuzun, manzaran olur ama onun dışında sürdürülebilir bir hayatın olur diyoruz” sözlerine ekledi. 

Konumu ile öne çıkıyor

Yılın 12 ayı ve 4 mevsiminde yaşama imkanı sunan, zengin sosyal olanaklara sahip projedeki bölgenin doğal dokusunu taşıyan özel peyzaj alanları, 365 gün dingin ve ayrıcalıklı bir yaşam için hazırlandı. Açık-kapalı havuz, fitness, sanat atölyeleri, çocuk oyun alanları, restoran, SPA, tenis kortları ve özel etkinlik alanlarına sahip Ege Yapı Kekliktepe, Urla merkeze 5 dakika, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na Çeşme ve Konak gibi merkezi yerlere 30 dakikalık karayolu mesafesinde konumlanıyor. 

Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü ve At Çiftliği gibi bölgenin önemli spor tesislerinin yanı başında yer alan proje, Kalabak Limanı, Güvendik ve Klazomenai Ören ve Mesire Yeri gibi bölgenin doğal güzelliklerine ve İzmir Alman Okulu, TED İzmir Koleji, Bahçeşehir Koleji, Bilim Koleji, İzmir Urla Boğaziçi Koleji, Deutsche Schule, gibi seçkin ve köklü eğitim kurumlarına da yakın mesafede. 

Kentsel Dönüşüm en önemli gündem

Türkiye’de gayrimenkul sektöründe kentsel dönüşümün bir numaralı gündem maddesi olduğunun altını çizen ve GYODER, KONUTDER gibi STK’lar aracılığıyla gayrimenkul sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme taşıdıklarını ifade eden Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, sözlerine şöyle devam etti: “Kamunun; hükümet, bakanlık ve belediyeler düzeyinde kentsel dönüşüm yapılması konusunda çok büyük gayreti var, bizler bunu yadsıyamayız. Özel sektörün de bu konuda isteği var ancak kentsel dönüşümün önünde birtakım engeller var. Kentsel Dönüşüm süreçlerini hızlandırmak için öncelikle hak sahipleri ile olan uzlaşma süresini en minimuma indirecek düzenlemelerin kamu tarafından hayata geçirilmesi en elzem konuların başında geliyor. Hızlı bir şekilde bu evleri dönüştürebilmemiz için, uzlaşma ile birlikte yasal alt zeminin güçlendirilmesi gerekiyor. Kentsel Dönüşümü hızlandırmak için diğer önerilerimiz ise; kamu- özel sektör iş birliği güçlendirilmeli ve sağlıklı bir kentsel dönüşüm için vatandaşlara fayda ve maaliyet çok iyi anlatılmalı. Uzlaşma ve ikna süreçleri geliştirilip vatandaşların katılımı sağlanmalı. Devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi görebilecek tarafsız davranacak STK’ların uzlaşma ve garantörlük çalışmalarının devreye alınması süreci hızlandırılmalı. Bir diğer önemli adım ise yargıdaki gecikmeleri önlemek için, 2/3 çoğunluk sağlandıktan sonra hızlıca çözüme gidebilmek ve bu durumları karara bağlayacak İhtisas Mahkemeleri’ni kurmak. İstanbul’da iki rezerv alan planlaması yapılıyor. Şehir merkezine yeni nüfus getirmeden, yoğunluk azaltılarak, yeni yapılacak rezerv alanlarındaki uydu kentlerinde alt yapı bağlantısının çok iyi yapılması, acil strateji ve eylem planlarının hazırlaması, yolların yapımı, ulaşım hatlarının yoğunlaştırılması, çeşitlendirilmesi, sosyal donatıların, kreş, okul, park, cami gibi alanların oluşturulması ve burada yaşayacak vatandaşların hızlıca şehir hayatına entegre edilmesi gerekiyor.” dedi. 

Yeni finansman modelleri geliştirmeliyiz

Gayrimenkul sektöründe projeleri; sermaye, proje finansman kredileri ve inşaat aşamasındaki satışlardan temin edilen kaynaklar ile gerçekleştirildiğini ifade eden Kabadayı: “Gayrimenkul projelerinin gerçekleştirilmesi için kullanılan mevcut finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesi önemli. Sektöre özgü konut bankasının kurulması, gayrimenkul yatırım fonlarının inşaat halindeki projelere de yatırım yapabilmesi, gayrimenkul sertifikasının tekrar aktif hale getirilmesi ve gayrimenkul yatırım ortaklarının sayısının artması ile alternatif finansman kaynaklarına ulaşılabilir. Ayrıca depreme dayanıklı yeni konutlara ihtiyacımızı hızlı bir şekilde karşılamak için konutun fiyatında yüksek bir pay alan arsa maliyetlerini düşürmemiz lazım.  Orman ve tarım alanları dışındaki hazine arazilerinin kamu özel sektör iş birlikteliği ile kamu tarafından özel sektöre yap-işlet-devret ya da yap-kirala-devret modeli konut projeleri geliştirilmesi için değerlendirilebilir.” diyor.

İzmir’e 6 milyarlık yatırım

Urla Kekliktepe 1 milyar 100 milyon lirası

Urla Yağcılar 2 milyar 500 milyon lirası

Alsancak 1. 950 milyon Türk Lirası 

Alsancak 2. 400 milyon Türk Lirası 

İzmir Dikili 1 milyar 50  milyon Türk Lirası