Spor 23.02.2018 22:07

Efes'in İşi Mucizelere Kaldı

THY Euroleague'in 23. haftasında Anadolu Efes, sahasında Zalgiris Kaunas'a 86-70 kaybederek Playoff ihtimalini mucizelere bıraktı.
Efes'in İşi Mucizelere Kaldı

Bertan ERMAN


Maça Bryant Dunston ile etkili başlayan Anadolu Efes, Brock Motum ve Toney Douglas'ın da skor katkılarıyla kontrollü bir oyun oynadı. Zalgiris, bir ara Kevin Pangos'un önderliğinde üstünlüğü ele geçirse de, Lacivert Beyazlılar Dunston'ın hücumdaki ve savunmadaki performansıyla birlikte ilk 10 dakikayı 23-21 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Aaron White ile ivme yakalayan Litvanya temsilcisi, oyunun yönünü değiştirdi. Valinskas ve Axel Toupane ile farkı 9 sayıya çıkaran Zalgiris, soyunma odasına 45-36'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte vitesi arttıran Litvanya temsilcisi, farkı çift hanelere çıkarmayı başardı. Errick McCollum, kritik yerlerde bulduğu sayılarla, Anadolu Efes'i maça yeniden ortak etmeye çalışsa da, buna izin vermeyen Zalgiris Kaunas, son 10 dakikaya 68-56 önde girdi. Arturas Milaknis ile oyunun kontrolünü ele geçiren Litvanya temsilcisi, karşılaşmayı 86-70 kazandı.

Zalgiris Kaunas'ta Aaron White, 15 sayı ve 4 ribaundla takımı adına alınan galibiyette başroldeydi. Anadolu Efes'te ise Errick McCollum, 14 sayı, 3 ribaund ve 3 asistle oynadı.