Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 18.07.2024 17:01 Güncelleme: 17.07.2024 17:29

EasyE4 kontrol röleleri için yeni bulut bağlantı ve web düzenleme özellikleri

Akıllı güç yönetim şirketi Eaton, easyE4 kontrol röleleri için geliştirdiği iki yeni özelliği tanıttı.
EasyE4 kontrol röleleri için yeni bulut bağlantı ve web düzenleme özellikleri

Amazon Web Services (AWS) bulut platformuna yerleşik bağlantı ve cihazlarınız üzerinde basit görselleştirmeyi sağlayan entegre web editörü. Bu yeni özellikler bina otomasyonu, makine kontrolü ve aydınlatma sistemleri gibi çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilen kompakt ve çok yönlü bir kontrol cihazı işlevi gören easyE4’ün kapasitesini daha da artırıyor.

Bu en son güncellemelerle birlikte easyE4, pazarda önde gelen bulut hizmet sağlayıcılarından biri olan AWS’e doğrudan bağlanabilir. Bu bağlantı, çeşitli sensörler ve mobil cihazlar için hafif bir mesajlaşma protokolü olan MQTT yoluyla gerçekleşiyor. Verilerini bulut platformuna güvenli bir şekilde aktaran kullanıcılar, veri saklama, analiz ve görselleştirme gibi AWS hizmetlerinden de faydalanabilir. Bu da, uzaktan izlemeden makine öğrenimine kadar pek çok uygulamada Nesnelerin İnterneti’nin (IoT) kullanılmasını mümkün kılıyor. Eaton aynı zamanda kurulum ve konfigürasyon sürecini basitleştiren easyE4 ürün serisi için cihaz kaydı yapan bir AWS ortağıdır.

Kullanıcılar, easyE4'ün şifreli web sunucusu sayesinde, verilere ve parametrelere akıllı telefon veya tablet gibi herhangi bir mobil cihazdan da hızlı ve kolay bir şekilde erişebiliyor. Buna ek olarak, yeni entegre web editörü, kullanıcıların web tarayıcıli cihazlarda özel grafikler ve işletim öğeleri de dâhil olmak üzere basit görselleştirmeler oluşturmasına olanak tanıyor. Web editörü, Eaton’ın easySoft yazılımının bir parçasıdır ve grafiksel kullanıcı arayüzü ve easyE4 programlama işlevi arasında kusursuz bir entegrasyonu garanti ediyor. Kullanıcılar görselleştirmeleri web editörü kullanarak oluşturduğunda, içerik easyE4 web sunucusuna güvenli bir şekilde yükleniyor.

EasyE4’ün bir önceki neslinde, bu web sunucusu, belirli bilgilerin kalıcı olarak görüntülendiği ve bazı ayarların yapılabildiği sabit bir web sitesi olarak karşımıza çıkmaktaydı. Bu yeni modelimizde ise, kullanıcı mevcut içerik ve daha gelişmiş bir web görselleştirmesi arasında bir tercih yapma olanağına sahiptir.

Eaton Ülke Müdürü Yılmaz Özcan’ın bu konudaki açıklamaları şöyle: "Bu yeni özelliklerle easyE4'ün işlevselliğini ve kullanılabilirliğini artırıyor ve müşterilerimizin buluta bağlanmalarını ve verilerine herhangi bir cihazdan erişim sağlamalarını kolaylaştırıyoruz. easyE4 kontrol rölesi, farklı uygulamaların ve endüstrilerin ihtiyaçlarını karşılayan güçlü ve esnek bir cihazdır. easyE4 ile bulut bağlantısallığı ve web görselleştirmesi gibi yetenekleri de sunarak, müşterilerimizi Nesnelerin İnterneti’ni (IoT) yaygın olarak kullanmaya ve dijitalizasyonun avantajlarından faydalanmaya teşvik ediyoruz.”