Düzce Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.03.2024 01:30 Güncelleme: 18.03.2024 11:47

Düzce Bilim Merkezi açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Düzce Bilim Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.
Düzce Bilim Merkezi açıldı

Bilim merkezinin; gençlerin bilim ve teknolojiye yönelik motivasyonunu artıracağını ve geleceğin bilim insanlarının da keşfedilmesini sağlayacağını belirten Kacır, “Düzce Bilim Merkezi’miz; gençlerimizin bilim ve teknolojiye motivasyonunu artırırken, geleceğin bilim insanlarını da Düzce’de keşfetmemizi sağlayacak. Temel bilimler, matematik, havacılık ve uzay teknolojileri, robotik ve kodlama, tasarım ve üretim ile okul öncesi alanlarında bilim atölyeleri ile gençlerimize edindikleri teorik bilgileri uygulama ve kendi projelerini geliştirme imkanı sunacağız.” dedi.

Bakan Kacır, Düzce Bilim Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Düzce’nin bilim yolculuğuna yeni bir ses olacak Bilim Merkezi’nin; Düzceli gençlere ve bilim sevdalısı vatandaşlara hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

"Tüm dünyaya haykırış niteliğindeki “Türkiye Yüzyılı”nı gençlerimizle birlikte inşa ediyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye davasına gençlerimizle birlikte sahip çıkıyoruz. Bilim ve Teknoloji Haftası”nı Düzce’de tamamlıyoruz. 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızı Düzce Bilim Merkezi’mize davet ediyorum. Gençlerimize güveniyoruz. TEKNOFEST kuşağının “Asım’ın Nesli”nin en güzel örneğini ortaya koyacağından eminiz. İmkân verildiğinde, gerekli ortam sağlandığında onların neler başarabileceklerini biliyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, TÜBİTAK ve yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde gençlerimizin bilim ve teknoloji dünyasına yönelik heyecanına ve motivasyonuna ortak olmaya devam edeceğiz."