Röportaj 15.09.2023 07:00

DÜRÜMLE YURT DIŞINA AÇILIYOR

Kısa sürede 22 şehirde 101 restoran ile hizmet veren Dürümle her ay 1,5 milyon dürüm satarak, yıl sonuna kadar restoran sayısını 120'ye çıkaracak.
DÜRÜMLE YURT DIŞINA AÇILIYOR

Gülay YÜCEL

Geleneksel lezzetleri yeni bir bakış açısıyla ele alarak yorumlayan Dürümle CEO’su Fatih Özçanak ile gelecek hedeflerini konuştuk..

Dürümle’nin hikayesi nasıl başladı? İlk restoran Ankara’da. Sonra nasıl gelişti? Şu an nerelerde varsınız?

Dürümle, 2018 yılında sektörün deneyimli girişimcilerinden Onur Sulkalar tarafından kuruldu. Hedefi, deneyimlerin getirdiği bir girişim hikayesi olarak doğan Dürümle’yi yenilikçi bir yaklaşımla Türkiye’de iyi bilinen bir marka yapmaktı. Bu hedefe de beklenenden daha kısa sürede ulaştık. Bundan 4 yıl önce ilk restoranımız Ankara’da bir AVM’de açıldı. Kısa süre içerisinde de Türkiye’nin tercih edilen markaları arasında yerimizi aldık. 2020 yılında Türkiye'nin önde gelen özel sermaye fonlarından Mediterra Capital'den aldığımız yatırımla beraber büyüme ve kurumsallaşma çalışmalarımıza hız verdik. Bugün 22 şehirde 101 restoran ile hizmet veriyoruz. 

2023’ü ilk 8 ayını geçtik. 2023 nasıl gidiyor, gelecek dönem hedefleriniz konusunda ne dersiniz?

Pandeminin etkilerinin geçmesiyle birlikte yeme-içme sektörünün hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini gözlemliyoruz. Sektör, 2022 yılında pandemi öncesindeki dönemin de önüne geçti. Bunda değişen tüketici deneyiminin de önemli bir payı var. Bu süreçte yaptığımız analizlerle ortaya çıkan ihtiyaca karşılık vermek için 2023 yılının ilk 8 ayında 25 restoran daha açarak toplam 101 restorana ulaştık. Pazardan aldığımız yüksek beğeni ve talep ile yıl sonu için 105 restorana ulaşma hedefimizi 120 olarak güncelledik.

Önümüzdeki yıl ise açmayı planladığımız yeni restoranlarla büyümemizi sürdüreceğiz. Şu an restoranlarımızda her ay 1,5 milyon adet dürüm tüketiliyor. Önümüzdeki yıl büyüyen şube ağımızla aylık dürüm satışlarımızın da artmasını bekliyoruz. Bu yıl oturma alanı bulunan ve daha geniş metrekareli restoranlar açmaya başladık, önümüzdeki dönemde de bu tarz restoranlara ağırlık vereceğiz.

Bir diğer hedefimiz ise, bize özel tatları yurt dışına taşıyarak ülkemizin ve mutfağımızın global ölçekte tanıtımına katkı sağlamak. Birçok farklı ülkeden franchise talepleri de alıyoruz. Önümüzdeki dönemde belirli bir öncelik sırası yaparak yurt dışında birçok farklı bölgede restoran açmayı hedefliyoruz. Yurt dışı yatırımlarımızda ilk odaklanacağımız bölgenin Batı Avrupa ülkeleri olacağını söyleyebiliriz. Bu doğrultuda orta vadede yurt dışında şube açmayı, uzun vadede ise Türkiye’de hazır yemek denildiğinde akla ilk gelen zincir restoran markası olmayı hedefliyoruz. 

Tüketicilerin taleplerinde değişiklik var mı? Dürümle olarak nasıl hazırlanıyorsunuz?

Son dönemde tüketicilerin, hızlı ve lezzetli ürünleri uygun fiyatla alabilecekleri restoranlara ilgisinin arttığını görüyoruz. Ancak uygun fiyat arayışı, müşterilerin her zaman aynı lezzeti sunabilen marka beklentisinin önüne geçmiş değil. Bu nedenle standardizasyonu korumakla birlikte ürün çeşitliliği ve yeni lezzetler sunmak da oldukça önemli. Dürümle olarak bizler, bu vizyon doğrultusunda geleneksel lezzetleri yeni bir bakış açısıyla ele alıyor ve yorumluyoruz. Bu bakış açısıyla önümüzdeki dönemde de inovatif tatlar menümüzde yer almaya devam edecek.

Franchise ve şubeleşme konularına nasıl bakıyorsunuz?

Dürümle olarak yakın dönemde franchise çalışmalarımıza başladık. Hem markamızın dinamiği hem de yatırım sonrasındaki stratejilerimiz doğrultusunda ilerledik ve şu anda 9 franchise şubemiz mevcut. Şirket olarak önceliğimiz Türkiye’nin hemen her yerinde ağımızı genişletmek olacak. Bu noktada uygun şartlar ve konumlarda franchise şubelerimizin olmasını da oldukça önemsiyoruz.