Savunma Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.08.2024 15:00 Güncelleme: 06.08.2024 18:23

Dünyanın En Büyük 100 Savunma Şirketi arasında 5 Türk şirketi yerini aldı

"Defence News Top 100 for 2024" araştırma sonuçlarına göre; "Dünyanın En Büyük 100 Savunma Şirketi" arasında ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, MKE ve ASFAT olmak üzere 5 Türk şirketi yer aldı.
Dünyanın En Büyük 100 Savunma Şirketi arasında 5 Türk şirketi yerini aldı

Defence News tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları hakkında değerlendirme yapan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün açıklamasında şunları kaydetti:

“Savunma sanayiimiz her geçen gün daha da büyüyor, gelişiyor, güçleniyor ve yükseliyor! Geniş, nitelikli ve dinamik ekosistemimizle, sahada kendini ispat etmiş sistemlerimizle ve her geçen gün büyüyen ihracat potansiyelimizle Türkiye’nin de artık devler liginde önemli bir aktör olduğunu tüm dünyaya gösteriyoruz. Defence News tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre; dünyanın en büyük 100 şirketi arasında ilk 50’de iki, ilk 100’de ise toplam beş firmamız yer alıyor. Türkiye Savunma Sanayii  alanında Dünya’da ilk 100 listesinde 5 ve  üzeri şirketi bulunan 5 ülkeden biri oldu."

Görgün, Defence News İlk 100’de yer alan firmalarını ve çalışanlarını tebrik ederek,  "Uluslararası alanda yakalanan bu başarının arkasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koşulsuz desteği ve Türk mühendislerinin akıl ve alın teri bulunuyor. Savunma sanayii ekosistemi olarak, yorulmadan, durmadan gece gündüz çalışmaya, başarılarımıza her geçen gün yeni başarılar eklemeye devam edeceğiz.” dedi.