Vakıf Katılım web
Eğitim Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 27.06.2024 14:01 Güncelleme: 27.06.2024 14:12

Doping Hafıza ve YetGen, gençleri geleceğe hazırlıyor

Türkiye'nin en büyük dijital öğrenme platformu Doping Hafıza, öğrencilerin yalnızca sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda onları geleceğin gerektirdiği becerilerle donatarak 21. yüzyıla hazırlıyor.
Doping Hafıza ve YetGen, gençleri geleceğe hazırlıyor

Türkiye’nin en büyük dijital öğrenme platformu Doping Hafıza, öğrencilerin yalnızca sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda onları geleceğin gerektirdiği becerilerle donatarak 21. yüzyıla hazırlıyor. Doping Hafıza bu hedefi doğrultusunda öğrenim yöntemi programı YetGen ile iş birliği yaparak ‘Dijital Çağda Yetkinlik ve Beceriler Programı’nı tasarladı. Doping Hafıza ve YetGen iş birliği sonucu başlatılan program, geçtiğimiz mayıs ayında ilk mezunlarını verdi. Proje ile öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve onlara gelecekte karşılaşacakları zorluklarla başa çıkmaları için gerekli olan donanımı sağlanması amaçlanıyor.

Türkiye’nin en büyük dijital öğrenme platformu Doping Hafıza, çevrim içi öğrenim yöntemi platformu Yetkin Gençler Eğitim Kooperatifi (YetGen) ile iş birliği yaparak gençleri 21. yüzyıl becerileri ile donatacak Dijital Çağda Yetkinlik ve Beceriler Programı'nı başlattı. Doping hafıza ve YetGen tarafından 2023 yılında başlatılan projenin amacı, öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve onlara gelecekte karşılaşacakları zorluklarla başa çıkmaları için gerekli olan donanımı sağlamak.

Müfredat dışı içeriklerle geleceğe hazırlık

Geçen yıl başlatılan iş birliği kapsamında programa kayıt yapan bine yakın genç; finansal, dijital, ekonomik okuryazarlık, kariyer gelişimi, sunum teknikleri, sosyal inovasyon ve sorumluluk projeleri konularında yetkinliklerle donatıldı. Program kapsamında, lise 9. sınıftan başlayarak mezun öğrencilere kadar geniş bir kitleye hitap eden içerikler planladı. 8 hafta süren program kapsamında; oryantasyon ve geleceğe hazırlık, kariyer planlama, oyun ve kaynaşma, kariyer yolculuğu, 21. yüzyıl okuryazarlıkları, eleştirel ve rasyonel düşünme, sürdürülebilirlik ve sosyal inovasyon, teknoloji okuryazarlığı ve yapay zeka, öz gelişim, sunum teknikleri ve kaliteli yaşam gibi konular işlendi. Programa katılan öğrencilerle ayrıca öğrenim dışında oyun akşamları, sürdürülebilirlik ve sosyal inovasyon ile ilgili sunumlar, Excel’e giriş ve üniversite deneyim aktarım panelleri düzenlendi. Canlı görüşmeler, atölyeler ve asenkron içeriklerden oluşan Dijital Çağda Yetkinlik Programı, geçtiğimiz mayıs ayında ilk mezunlarını verdi. Öğrenim sürecini başarıyla tamamlayan ve mezun olan öğrencilere, LinkedIn'de kullanabilecekleri Verified Certification ile programa yüzde 100 devamlılık sağlandığına dair katılım belgesi verildi. YetGen Doping Hafıza iş birliğinde düzenlenen programa Doping Hafıza paketi olan öğrencilere ücretsiz olarak sağlandı. 

“Gençleri iş hayatında ihtiyaç duyulacak becerilerle donatıyoruz”

Doping Hafıza olarak öğrencilerin eksiklerini tamamlamak ve onları sınava hazırlamaya ek olarak geleceklerini de bir noktada garanti altına alma misyonu ile hareket ederek YetGen ile iş birliği yaptıklarını belirten Doping Hafıza CEO’su Mert Kalkavan, program ile hedeflerinin öğrenciyi geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi.

Kalkavan, “Doping Hafıza'yı kullanan öğrencilerimizin derslerine ek olarak bir beceri daha kazanması arayışı içindeyken, bu alanda donanım sahibi olan YetGen ile iş birliği yapma fikri oluştu. Kullanıcılarımızın bu sayede 21. yüzyıl yetkinliklerine, kazanımlarına erişebilmesini istedik. İş birliğimizin ilk adımlarını geçen yıllın sonunda attık. Öncelikle öğrencilerimizin ihtiyaçlarını belirleyip onlara ne sunabileceğimiz konusunda ciddi bir içerik çalışmasına başladık. Bu iş birliğini başlatırken temel amacımız, öğrencilerimizin gelecekte karşılaşacakları zorlukları öngörerek onlara rehberlik etmek ve gelecek kaygılarını azaltmaktı. Program ile öğrencilerimize yalnızca sınavlara hazırlanmada değil, aynı zamanda iş hayatında ihtiyaç duyacakları becerileri kazandırmada da yardımcı olmayı hedefliyoruz. Programa katılmak isteyen öğrencilerden tek beklentimiz katılım motivasyonlarının olması. Doping Hafıza eğitimlerine düzenli katılım sağlamak isteyen öğrencilerimize bu şansı tanıdık. Onlara öğrenim yolculuklarında rehberlik etmenin yanı sıra gelecekte de kendilerini güçlü ve yetkin hissetmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu iş birliği ile eğitimde fark yaratmak ve öğrencilerin hayatlarında kalıcı ve olumlu değişiklikler yapmak en büyük hedefimiz” şeklinde konuştu.