Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.09.2024 08:00 Güncelleme: 16.09.2024 08:42

Donald Trump'a suikast girişimi şüphesi: Bir kişi tutuklandı

CNN'in haberine göre Pazar günü Donald Trump'a yönelik şüpheli suikast girişimi sonrasında bir kişi tutuklandı.
Donald Trump'a suikast girişimi şüphesi: Bir kişi tutuklandı

FBI, Donald Trump'a yönelik "bir suikast girişimi olduğu anlaşılan olayı araştırdığını" söyledi. Florida'daki Trump International Golf Kulübü'nde silah sesleri duyulduktan sonra eski başkan güvende ve olayla bağlantılı olarak bir adam gözaltında.

Üç güvenlik kaynağına göre, gözaltına alınan kişi Ryan Wesley Routh. Routh, Hawaii'de serbest çalışan uygun fiyatlı konut inşaatçısı ve sosyal medyada siyaset ve güncel olaylar hakkında paylaşımlarda bulunarak zaman zaman Trump'ı eleştiriyor.

Palm Beach County Şerifi Ric Bradshaw'a göre bir Gizli Servis ajanı çitten dışarı çıkan bir tüfek namlusu gördü ve şüpheliyle "çatışmaya girdi". Şüpheli bir arabayla kaçtı ve otoyolda durdurulduktan sonra gözaltına alındı.

Gizli Servis yetkilisi, silahlı adamın Trump'tan 250 ila 450 metre uzakta olduğunu söyledi. Kolluk kuvvetleri, şüphelinin konumlandırıldığı yerde bir AK-47 tipi tüfek, GoPro ve sırt çantaları buldu, dedi

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Trump'ın güvende olduğunu öğrenince "rahatladıklarını" söyledi.