Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.08.2024 11:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:42

Doktorların ülke çapında greve başlaması Hindistan'daki hastaneleri vurdu

Hindistan' ın doğusundaki Kalküta kentinde bir doktorun tecavüz edilerek öldürülmesini protesto etmek amacıyla sağlık çalışanlarının 24 saatlik iş bırakma eylemi başlatması üzerine, Hindistan genelindeki hastane ve klinikler acil vakalar dışında hastaları geri çevirmeye başladı.
Doktorların ülke çapında greve başlaması Hindistan'daki hastaneleri vurdu

Bu günkü greve 1 milyondan fazla doktorun katılması ve dünyanın en kalabalık ülkesinde sağlık hizmetlerinin felç olması bekleniyor. Hastaneler, tıp fakültelerinden öğretim üyelerinin acil vakalar için göreve çağrıldığını söyledi.

Hindistan Tabipler Birliği (IMA) tarafından yapılan açıklamaya göre, sabah 6'da başlayan grev, elektif tıbbi prosedürlere ve ayakta tedavi konsültasyonlarına erişimi kesti.

Hastanelerin acil durumlarla ilgilenen bölümlerinde personel görev yapmaya devam edecek.

31 yaşındaki bir stajyer doktorun geçen hafta çalıştığı Kalküta'daki bir tıp fakültesinde tecavüze uğrayıp öldürülmesi, doktorlar arasında ülke çapında protestoları tetikledi ve 2012 yılında Yeni Delhi'de 23 yaşındaki bir öğrencinin hareket halindeki bir otobüste toplu tecavüze uğrayıp öldürülmesiyle paralellikler kurulmasına neden oldu.

Cumartesi günü olayın meydana geldiği RG Kar Tıp Koleji'nin dışında yoğun bir polis varlığı görüldü.

Kalküta'yı da içine alan Batı Bengal'in başbakanı Mamata Banerjee, soruşturmanın hızlandırılması ve suçluların mümkün olan en sert şekilde cezalandırılması talebiyle eyalet genelindeki protestolara destek verdi.

Cumartesi günü Kalküta'da çok sayıda özel klinik ve teşhis merkezi kapalı kaldı.