Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ümit GÜLBÜZ CEYLAN 01.08.2024 12:00 Güncelleme: 01.08.2024 12:59

Doğal gaz faturalarınızı yarıdan fazla azaltabilirsiniz

Yalıtım ihtiyaçlarının tek çözüm noktası Bonus Yalıtım, uzun ömürlü ve yüksek verimli yalıtım ürünü Bonus Taş Yünü'yle ısı yalıtımında yüzde 60'a varan oranda enerji tasarrufu sağlıyor; doğal gaz zammı nedeniyle artan ısınma giderlerinin aile bütçesi üzerindeki yükünü azaltıyor.
Doğal gaz faturalarınızı yarıdan fazla azaltabilirsiniz

Yalıtım ihtiyaçlarının tek çözüm noktası Bonus Yalıtım, uzun ömürlü ve yüksek verimli yalıtım ürünü Bonus Taş Yünü’yle ısı yalıtımında yüzde 60’a varan oranda enerji tasarrufu sağlıyor; doğal gaz zammı nedeniyle artan ısınma giderlerinin aile bütçesi üzerindeki yükünü azaltıyor.

Konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında Ağustos ayı itibarıyla geçerli olacak şekilde yüzde 38 artış olacağı duyuruldu. Isınma giderlerinin aile bütçesi üzerindeki yükünü, binalarda sonradan uygulanabilir bir yalıtım türü olan ısı yalıtımıyla azaltmak mümkün. Yalıtım sektörünün yüzde 100 yerli sermayeli tek Türk markası Bonus Yalıtım, Bonus Taş Yünü ürünüyle ısınma masraflarımızda yüzde 60’a varan oranda tasarruf sağlıyor.

Bonus Yalıtım’ı bünyesinde barındıran ERYAP Grup’un Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının doğal gaz faturalarında önemli oranda düşüş sağlayacağını ifade ederek, “Standartlara uygun yalıtım uygulamalarıyla ısınma masraflarının aile bütçelerine getirdiği yüklerin ve çevresel etkilerin önüne geçmek mümkündür ve doğru yalıtım, sağladığı yüzde 60’a varan oranda tasarruf değerleriyle 2-3 yıllık bir sürede kendini amorti eder” dedi.

İyi tasarruf değerleri için yalıtım malzemelerinin doğru kalınlıkta kullanılmasının özellikle önem taşıdığını vurgulayan Emrullah Eruslu, “Ülkemiz genelinde yalıtım malzemeleri 3-5 cm aralıklarında kullanılırken, benzer iklim kuşağındaki ülkelerde kullanım 15-20 cm aralığında gerçekleşiyor. Yalıtımda daha kalın plakalar tercih etmek, inşaat maliyetlerinde önemli bir artışa neden olmazken, yapıları ısıtmak ya da soğutmak için harcadığınız enerjinin maliyetini düşürerek yapılan yalıtım yatırımının geri dönüş süresini kısaltıyor ve daha fazla tasarruf sağlıyor” şeklinde konuştu.

Bonus Yalıtım ısı, su, ses ve yangın olmak üzere ‘4 hayati temel yalıtım’ alanında yüksek kaliteli ürünleriyle tüm yalıtım ihtiyaçlarının tek çözüm noktası olma özelliği taşıyor. Bonus Taş Yünü üretimi, firmanın 72 bin metrekare alanda kurulu ve sektörün en modern tesisi olan Hendek Sakarya tesislerinde gerçekleştiriliyor. Bonus Taş Yünüyle yalıtım uygulaması doğru yapılmış bir binada enerji tasarruf oranı, yaklaşık yüzde 60'a kadar çıkabiliyor.

Bonus Yalıtım Hakkında

Eryap Grup bünyesinde yer alan Bonus Yalıtım, sektörünün yüzde 100 yerli sermayeli tek Türk markası ve ısı, su, ses ve yangın olmak üzere ‘4 hayati temel yalıtım’ alanında yüksek kaliteli ürünleriyle tüm yalıtım ihtiyaçlarının tek çözüm noktası olma özelliği taşıyor. Bonus Yalıtım 62 bin metrekare alanda kurulu sektörün en modern tesisi olan Hendek Sakarya’nın yanı sıra, İstanbul Silivri ve Gaziantep’te yer alan ve toplam 162 bin metrekare alana ulaşan üretim tesislerinde, doğa dostu ileri teknolojilerle üretim yapıyor. Bonus Yalıtım ürünlerini yaygın bayi ağı ile Türkiye’nin 81 iline ulaştıran ve yaklaşık 65 ülkede kurmuş olduğu güçlü işbirlikleriyle ihracat büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdüren Eryap Grup, yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyor.

Bonus Yalıtım, XPS, Membran, Taş Yünü ile temelden çatıya, perde duvardan dış cepheye; konut, köprü, viyadük ve otoyollardan, sanayi tesislerine kadar yalıtıma ihtiyaç duyulan her yerde, uygulama detaylarına göre geliştirilmiş yüksek kaliteli çözümler sunuyor.