Kültür Sanat 29.03.2022 08:10

Doç. Dr. Yavuz Samur ve Eğitim Teknolojileri Uzmanı Zeynep Cömert Oyunun Kitabını Yazdı!

Eğitim ve öğretimde gerek soyut gerekse somut kavramların oyunlaştırma yoluyla çocukların zihninde çok daha kalıcı bir şekilde yer ettiği bilinen bir gerçek.
Doç. Dr. Yavuz Samur ve Eğitim Teknolojileri Uzmanı Zeynep Cömert Oyunun Kitabını Yazdı!

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oyunlaştırma yoluyla eğitim çalışmaları her geçen gün daha fazla talep görüyor. Bu alanda yol gösterici nitelikte efektif kaynaklar bulmak öğretmenler, eğitmenler ve veliler için büyük önem arz ediyor.

Doç. Dr. Yavuz Samur ve Eğitim Teknolojileri Uzmanı Zeynep Cömert’in Altın Kitaplar Akademi’den çıkan yeni kitabı Eğitimde Oyun, Oyunlaştırma ve Eğitsel Oyun Tasarımı derslerine oyunları entegre ederek etkileşimli hale getirmek ve hatta kendi kutu oyunlarını tasarlamak isteyen herkesi bir araya getiriyor. Farklı türlerde kendi oyunlarını yazmak isteyenler için hazırlanan bu kitap mevcut oyunlardan nasıl yararlanılabileceğini ve çok daha önemlisi eğlenceli bir eğitsel oyunun nasıl tasarlanacağını öğrenmek isteyenler için rehber niteliği taşıyor. Oyunun mekaniklerinden, elementlerinden faydalanarak, öğrencilerin motivasyonlarını düşünerek, pedagojiden ödün vermeyerek ve bilimsel araştırmalar ışığında oyunun gücünden yararlanmanızı sağlayacak tüm bilgiler Eğitimde Oyun, Oyunlaştırma ve Eğitsel Oyun Tasarımı’nda sizleri bekliyor!