Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.07.2024 21:00 Güncelleme: 22.07.2024 13:59

Dışişleri Bakanlığı'ndan Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıl dönümü mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünün müstesna bir coşkuyla kutlanmış olmasından büyük bir memnuniyet duyulduğunu bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıl dönümü mesajı

Bakanlık 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünün müstesna bir coşkuyla kutlanmış olmasından büyük bir memnuniyet duyulduğunu belirtilen açıklamada “Türkiye’nin uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan hak ve yükümlülükleri uyarınca gerçekleştirdiği Harekât, Ada’nın tamamına barış getirmiştir. Ada’daki olayların tarihini ve uluslararası hukuku keyfi biçimde yorumlayanların, bu gerçeği artık kabullenmesi gerekmektedir.” denildi.

Açıklamada geçmişte maruz kaldığı şiddet ve baskılara rağmen Ada’daki varlığını koruyabilmiş olan Kıbrıs Türk halkının, bugün de haksız kısılmalarla karşı karşıya olduğu aktarılarak şöyle denildi:

“Ancak Kıbrıs Türklerinin barışa olan bağlılığı ve haksızlıklar karşısındaki güçlü duruşu değişmemiştir. Kıbrıs Türk halkı, Türkiye’nin etkin garantisi altında geleceğe güvenle ilerleyecektir. Ada’da hakça ve kalıcı bir çözüm, ancak Kıbrıs Türkü’nün eşit statüsünün ve Ada’da iki halk ve iki devletin varlığının kabulüyle mümkündür. Bizler geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs davasının savunucuları olmaya ve tarihi sorumluluğumuzun gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz.”