Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.07.2024 20:00 Güncelleme: 24.07.2024 13:05

Dışişleri Bakanlığı: Filistinli siyasi oluşumların Pekin'deki bildirisinden memnunuz

Dışişleri Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Hükümetinin daveti üzerine Filistinli siyasi oluşumların Pekin'de bir araya gelmelerinden ve milli birliğin sağlanmasına yönelik bir bildiri kabul etmelerinden memnuniyet duyduğunu bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı: Filistinli siyasi oluşumların Pekin'deki bildirisinden memnunuz

Dışişleri Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Hükümetinin daveti üzerine Filistinli siyasi oluşumların Pekin’de bir araya gelmelerinden ve milli birliğin sağlanmasına yönelik bir bildiri kabul etmelerinden memnuniyet duyulduğunu bildirdi.

Bakanlık, Filistinlilerarası uzlaşı sürecine ÇHC’nin katkılarının takdirle karşılandığını belirtilirken İsrail’in Gazze’deki saldırılarının tüm şiddetiyle devam ettiği, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te baskınların daha da yoğunlaştığı mevcut koşullarda, Filistin’de siyasi birliğin sağlanmasının önemi ve aciliyeti daha arttığını vurguladı.

Ayrıca, Pekin’de kabul edilen bildiride kayıtlı adımların hayata geçirilmesi ve Filistin’de siyasi birliğin sağlanmasına yönelik Türkiye'nin de katkılarıyla devam eden gayretlerin bir an evvel olumlu sonuçlanmasının beklendiği ifade edildi.