Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.07.2024 21:00 Güncelleme: 11.07.2024 11:53

Dikkatler ABD verilerine çevrilirken Avrupa piyasaları yükselişle kapandı

İstanbul, 10 Temmuz (Hibya) - Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Fransa ve İngiltere'deki bir haftalık siyasi gelişmelerin ardından, dikkatlerini ABD'ye çevirmesiyle Çarşamba gününü yükselişle kapattı.
Dikkatler ABD verilerine çevrilirken Avrupa piyasaları yükselişle kapandı

Stoxx 600 Endeksi, neredeyse tüm sektörlerin yeşil renkte sona ermesiyle geçici olarak yüzde 0,93 artışla kapandı. Kimya hisseleri yüzde 0,18 düşerken, perakende yüzde 1,6 artışla kazançların başında geldi.

Norveçli teknoloji grubu Kongsberg, işletme gelirinde yüzde 21'lik bir artış bildirdikten sonra yüzde 11'lik artışla kazançların başında geldi.

Fransa'nın CAC 40 Endeksi, tüccarların asılı bir parlamentonun sonuçlarını ve Fransa'daki siyasi belirsizlik dönemini değerlendirmesiyle yüzde 0,86 artışla kapandı.

Asya-Pasifik piyasaları, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Salı günkü güvercin yorumlarının ardından Wall Street'in önemli göstergeleri yükselse de Çarşamba günü karışık seyretti. Powell, faiz oranlarını çok uzun süre yüksek tutmanın "ekonomik faaliyeti ve istihdamı gereksiz yere zayıflatabileceği" konusunda uyarıda bulundu.

Aylık ABD tüketici fiyat endeksi Perşembe günü, üretici fiyat endeksi ise Cuma günü açıklanacak. Her iki veri de yukarı ya da aşağı yönlü sürpriz yapıp yapmadıklarıyla faiz oranı görünümünün temel göstergeleri olacak. S&P 500 Çarşamba günü hafif yükseldi.