Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.07.2024 15:00 Güncelleme: 30.07.2024 15:14

Dikimevi – Natoyolu Metro Projesi'nde ihale süreci tekrar başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikimevi – Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için ihale sürecini tekrar başlattı. Ocak ayında düzenlenen ihalenin iptal edilmesinin ardından ihale çalışmalarının güncellenmesi kararlaştırıldı.
Dikimevi – Natoyolu Metro Projesi'nde ihale süreci tekrar başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,  Dikimevi – Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için ihale sürecini tekrar başlatıldığını duyurdu. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte proje için ihale ilanı yayınlandı ve 17 Eylül 2024 tarihinde teklifler açılacak.   

Dikimevi – Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için 15 Ocak'da gerçekleştirilen ihalenin firmalardan gelen tekliflerin yaklaşık maliyeti aşmasından dolayı iptal edilmişti.

İhalenin tekrar açılmasına karar verilmesiin ardından 10 Haziran'da projenin uluslararası ihale platformundan genel ilanı yayımlandı. Genel İlan’ın yayınlanmasından sonra 19 Temmuz 2024 tarihinde ise yeterlilik şartları ile birlikte teknik dokümanlar uluslararası ihale sistemi olan ECEPP platformuna yüklendi.    

İhale çalışmalarının güncellenmesi kapsamında yaklaşık maliyetin güncellenmesi, katılım şartlarının yeniden belirlenmesi, katılımın tek ve çoklu şekilde iş ortaklığına imkan verilmesine yönelik revizyonlar gerçekleştirilirken, sözleşme para birimi de Türk Lirası olarak değiştirildi.

İstekli firmaların son teklif verme tarihi ise 17 Eylül 2024 olarak belirlendi. İhale sürecinin yaklaşık 3 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Yeterlik sağlayan ve en düşük teklifi veren firma ile aralık ayı içerisinde sözleşme imzalanarak işe başlanılması planlanıyor.