Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 09:00 Güncelleme: 19.07.2024 11:26

DEVA Partili Şahin, KKTC'nin Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı.
DEVA Partili Şahin, KKTC'nin Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin, terörün, barbarlığın ve barut dumanının gölgelediği hayatları, Türkiye’den uzanan bir dost, bir kardeş elinin yardımıyla tekrar aydınlanduğını belirterek, ''Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin asla ayrı düşünülemeyeceği, her iki ülkenin acılarının da mutluluklarının da ortak olduğu, tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.'' dedi.

Ada’nın ortak sahibi Kıbrıs Türkü’nün hukukuna, hürriyetine ve varlığına kasteden teşebbüsü nihai olarak bertaraf eden 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü vesilesiyle, Barış ve Özgürlük Bayramı’nı gönülden tebrik eden Şahin, eski Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ı rahmetle andı.

“Terörün, barbarlığın ve barut dumanının gölgelediği hayatlar, Türkiye’den uzanan bir dost, bir kardeş elin yardımıyla tekrar aydınlanmıştır. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin asla ayrı düşünülemeyeceği, her iki ülkenin acılarının da mutluluklarının da ortak olduğu, tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.” diyen Şahin’in konuşmasının devamı şu şekilde:

''Kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden sayıları Türk Silahlı Kuvvetleri’mizden 498’i bulan Kıbrıs Türkleri kardeşlerimizden ise 1672’yi bulan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) kardeşlerimizin refah, esenlik ve mutluluğunun devamı için en iyi dileklerimi sunuyor bu vesileyle 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramınız kutlu olsun, diliyorum.”