Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.07.2024 12:00 Güncelleme: 18.07.2024 14:08

DEVA Partili Ösen'den Bakan Bayraktar'a: Bakanlık sorumluluk üstlenecek mi?

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan 2 vatandaşın hayatını kaybettiği olay hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan bilgi istedi.
DEVA Partili Ösen'den Bakan Bayraktar'a: Bakanlık sorumluluk üstlenecek mi?

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, 12 Temmuz tarihinde İzmir’in Konak İlçesinde yaşanan faciayı Meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Ösen “Yapılan bilgilendirmede elektrik hatlarının yapım tekniğine aykırı olarak zeminden 23 cm derinlikte olduğu ve izolasyonun yeterli olmadığı kamuoyuna açıklanmıştır. Bahsedilen olay mahallinde kabloların açıkta durduğu Google Earth görüntüleriyle kamuoyuna sunulmuştur. Ayrıca 19 Ocak 2019 tarihinde aynı olay mahallinde benzer bir durumun yaşandığı ve bir sokak köpeğinin de elektrik akımından öldüğüne yönelik Ege Telgraf Gazetesi’nin haberi bulunmaktadır” diye konuştu.

İzmir Milletvekili Ösen, meclise taşıdığı soru önergesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

"Yukarıda belirtilen olay mahallinde bulunan elektrik hattı ve sistemi kaç yılında yapılmıştır?

Elektrik hatlarının yapımından günümüze Bakanlığınızca söz konusu bölgede enerji hatlarının denetimi yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu denetimlerin tarihleri nedir?

Olay mahallinde bulunan elektik hattında yeterli izolasyon olmadığı ve standartlara uymadığı yönünde yapılan açıklamalar doğru mudur?

Son 5 yılda olay mahallinde elektrik kaçağına yönelik CİMER’den Bakanlığınıza yönlendirilen ya da doğrudan Bakanlığa ulaşan bir şikayet bulunmakta mıdır?

Yaşanan elim olay sonrasında Bakanlık herhangi bir çalışma başlatmış mıdır?

Olay sonrası İzmir genelinde elektik hatlarının standartlara uygunluğunu saptamak için bir denetim faaliyeti yürütülecek midir?"