Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 14:00 Güncelleme: 01.08.2024 14:17

DEVA Partili Ekmen'den Bakan Yerlikaya'ya "Sinan Ateş" sorusu

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Ekmen, İnsan Hakları Komisyonu'nda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Sinan Ateş cinayetine ilişkin soru sordu.
DEVA Partili Ekmen'den Bakan Yerlikaya'ya "Sinan Ateş" sorusu

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İnsan Hakları Komisyonunda Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep’in yurt içi hareketliliğine dikkat çekerek, emniyet görevlerinin bir zafiyeti olup olmadığını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

Sinan Ateş'in katillerinden Doğukan Çep'in 35 yıl 4 ay kesin hükmü olmasına rağmen 5 yıl boyunca yakalanmamasının nedenlerini sorgulayan Ekmen, şunları söyledi:

"Doğukan Çep, yargının önünde, 'Otuz beş yıl dört ay kesin hükmüm vardı, beş yıl boyunca her yıl Bodrum'a tatile gittim. Polisleri gördüğümde Ayet’el Kürsi okuyordum, onlar yönlerini değiştiriyorlardı,' dedi. Sinan Ateş dışında uyuşturucuyla mücadele eden Hasan Ferit Gedik ve arkadaşlarını öldüren ve bu suçuyla bir devlet görevini icra etmiş gibi övünen Doğukan Çep'in bu süre içerisindeki yurt içi hareketliliği incelendiğinde, emniyet görevlilerinin bir zafiyeti olup olmadığına dair teftiş süreci işletilmiş midir?"