Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 13:00 Güncelleme: 19.07.2024 14:11

DEVA Partili Dalgın: Hükümet vatandaşın hayallerini çalıyor

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek, yüksek enflasyonun ekonomi ve vatandaşlar üzerindeki ağır etkilerine dikkat çekti.
DEVA Partili Dalgın: Hükümet vatandaşın hayallerini çalıyor

DEVA Partili Dalgın, hükümetin başarılı bir ekonomik program sürdürdüğü iddialarına, enflasyon oranlarının bir yıl içinde yüzde 40'tan yüzde 70'e fırlaması arasındaki çelişkiye vurgu yaptı. Dalgın, “Enflasyon hırsızlıktır. Ama enflasyonu yapay şekilde düşük göstererek memurun, emeklinin, dulun-yetimin, asgari ücretlinin maaşına göz dikmek katmerli hırsızlıktır.” dedi.

Dalgın, kredi kıtlığı, yüksek faiz oranları ve tahsilat sıkıntıları nedeniyle reel sektörün büyük bir girdap içinde olduğunu söyledi. KOBİ kredilerinin enflasyon oranının çok altında artış gösterdiğini ve işletme sermayesi ihtiyacının karşılanamadığını dile getirdi. Dalgın “Faiz haramdır diye çıktığınız yol, nas var nas! diye çıktığınız yol, verin yetkiyi görün faizle nasıl mücadele edileceğini diye çıktığınız yol, bakın bizi nereye getirdi.” diye konuştu.

''Hükümet vatandaşın hayallerini çalıyor.” diyen Dalgın, hükümetin vatandaşları fakirlikte eşitlediğini ifade ederek, ücretlerin giderek asgari ücrete yaklaştığını ve orta direğin, işini büyütmek isteyen KOBİ’lerin ve girişimci gençlerin önünün tıkandığını söyledi.