Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.07.2024 15:01 Güncelleme: 16.07.2024 15:38

DEVA Partili Avşar: İstanbul'da binalar kendiliğinden yıkılıyor haberiniz olsun

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanı Murat Kurum'un yeniden bakan olarak atanmasını değerlendirdi.
DEVA Partili Avşar: İstanbul'da binalar kendiliğinden yıkılıyor haberiniz olsun

Avşar, seçim öncesi, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi diyerek 2 yıl içinde teslim etmeyi vaat ettikleri 250 bin konutluk “İlk Evim İlk İş Yerim” Projesi için çoğu yerde yer tespitleri bile yapılmadığını, insanları bilgilendirme zahmetinde dahi bulunulmadığını belirtti.

Kurum’un, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adaylığı sürecinde verdiği vaatlere değinen Avşar, “Kurum, İstanbul seçimlerinin adaylık sürecinizde İstanbul depreminin bir beka sorunu olduğunu, 650 bin konut yapacağınızı söylediniz ve depreme karşı birçok vaatte bulundunuz. Evet, kazanmadınız ama şimdi, bu işlerden doğrudan sorumlu Bakan’sınız, İstanbul’da binlerle ifade edilen binalar kendiliğinden yıkılıyor, halk mağdur, haberiniz olsun!” diye konuştu.

Avşar, bu konuda geçmiş tecrübelere dayanarak endişelerinin olduğunu söyleyerek, “Bu işin şakası yok önümüz kış, insanlarımız konteynerlerde, çadırda yaşıyor. Bu şekilde ikinci bir kışı atlatamazlar, mağduriyet iyice artar, haberiniz olsun!” uyarısı yaptı.