Magazin Kaynak: Özlem BABACAN 28.07.2024 08:28

Dev kadro Doğulu geliyor

Gürkan Uygun, Cansel Elçin, Erkan Meriç, Özgür Meriç, Onur Akbay, Savaş Satış ve Melis İşiten'in yer aldığı 'Doğulu' filminin okuma provası Ataşehir'deki Kaburgacı Ömür Usta'da yapıldı.
Dev kadro Doğulu geliyor

Oyuncular ve yapımcı-yönetmen Bilal Kalyoncu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Onur Akbay, "İyi bir hikaye ve güzel bir kadro. Senaryoyu okurken heyecanlandım. Ocak ayında vizyonda olacak" dedi. Savaş Satış, "Aksiyonu bol, hikayesi güçlü... İyi bir kadro" diye konuştu. Bilal Kalyoncu, "İntikam filmi. Klasik bir intikam değil. İçerisinde değişkenleri var. İyi bir kadro kurduk. Türkiye'de gayrimeşru mafya filmleri denince gençler ve eskilerin bir araya gelişi... Aksiyon ve gerilimi sevenler için çok iyi bir iş olacak. İstanbul, Gaziantep ve Şanlıurfa'da çekilecek. Set dört hafta sürecek. Ocak ayında sinemada olacak" diye konuştu. 

'İmajımıza yüklenen bir rol var'
Gürkan Uygun, "Kötü bir adamı oynuyorum. İntikam hikayesiyle başlayan ve dostlukla pekişen bir iş" ifadelerini kullandı. Uygun, "Size uzun yıllar hep aynı roller geliyor. Heyecanlandıracak farklı bir rol bekliyor musunuz, senaryo geldiğiniz şaşırmadığınız oluyor mu?" sorusuna, "Genelde şaşırmıyorum. İmajımıza yüklenen bir rol var. Bu tarz filmlerde istediğimiz rolü değerlendirme şansımız oluyor. Ana akımda kötü karakterde oynama şansımız olmuyor. Bu durumdan şikayetçi değilim. Önüme geleni değerlendiriyorum. İçine girebileceğim roller var. Her rolü oynayabileceğim düşünmediğim için çalışabileceğim ve inandığım rolleri bekliyorum" yanıtını verdi. Savaş Satış, "Aksiyon ve suç filmlerinin aktörü olduk. Buradan çıkma gibi çabam yok. Hollywood'da görüyoruz, 'ünlü komedi oyuncusu' ve 'ünlü aksiyon oyuncusu' gibi. Seyirci de izlemek istiyor sanki ama 'üstüne yapıştı' diyorlar. Bilal Abi'yle bu dördüncü projemiz. Bu filmde hikayeyi beraber tasarladık" açıklamasını yaptı. Farklı roller istediğini belirten Satış, "Romantik komedi isterim. Doktor ve mühendisi oynarım. Komedi de yer alırım. Bir anda mafya lideri oldum. Seyirci sevdi, yakıştı. Uzun süre ben kendime yakıştırmadım" diye konuştu.