Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.07.2024 15:00 Güncelleme: 13.07.2024 15:15

Dervişoğlu: Türkiye'yi yeniden inşa etmek iddiamızı gerçekleştirmek için buradayız

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Afyon İstişare Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
Dervişoğlu: Türkiye'yi yeniden inşa etmek iddiamızı gerçekleştirmek için buradayız

Dervişoğlu, 2016 yılından sonra adım adım gelişen olayların Türkiye’yi götürdüğü açmazı gören ve buna dur demek için yola çıkanların bu partiyi kurmasının üzerinden 7 yıl geçtiğini belirterek “Siyasette 7 yıl, belki yanına bir tane daha 7 koyabileceğiniz hem uzun ve hem de hızlı bir koşu. 27 Nisan 2024 günü de İYİ Parti olarak bu devri gerçekleştirmişiz. Hep birlikte partililerimizin iradesiyle kurucu değerlerimize yaraşır şekilde milletimize ve seçmenimize olan ilk sorumluluğumuzu yerine getirmişiz.” dedi.

Seçimlerde alınan işaretlerin istişaresini yapmak zorunda olduklarını vurgulayan Dervişoğlu, “Bizi kuran millet iradesinin özünde, istişarenin yattığını hep hatırlamak zorundayız. O işaretleri sözlere, sözleri de yaşama geçirmek zorundayız. Yapacaklarımızı milletimize anlatmak, milletimize önerdiğimiz yolun, onun için en iyisi olduğunu göstermek zorundayız. O yolun sonunda da umudun gerçeğe dönüşeceğini Türk milletine ispat etmek zorundayız. Bu yüzden, önce kendimizi konuşacağız.  Neyi yanlış yaptıysak, bir daha yapmamaya yeminli olacağız. Kimsenin yanlışı diğerinden önemsiz, kimsenin doğrusu diğerinden önemli olmayacak. O nedenle de her şeyi masaya koyacağız.” şeklinde konuştu.

“İYİ Parti onu kuran milliyetçiliğin, onu kuran kalkınmacılığın, onu kuran demokratlığın idrakinde ve neye karşı kurulduğunun bilincindedir.” diyen Dervişoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu sebeple de, başının üstündeki yüce gökyüzü ve kalbinde taşıdığı vicdanla, vereceği tek dünya hesabının adresinin Türk millet olduğunu bilmektedir. Hesaplaşacağı tek yerin ise, ona 22 yıldır kan kusturan iktidar olduğunu hiç unutmamaktadır. İşte biz bu hesabı görmenin yolunu aramak için buradayız. Türkiye’yi yeniden inşa etmek iddiamızı gerçekleştirmek için buradayız. Bize ömür ve misyon biçenler bilsin ki, İYİ Parti’nin ömrü ve misyonunu Türk milleti belirler."