Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.08.2024 08:00 Güncelleme: 20.08.2024 08:21

Dervişoğlu: Çiftçi afete uğramıştır ve bütün zararlar devlete tarafından tazmin edilmeli

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bursa Karacabey'de vatandaşlara seslendi.
Dervişoğlu: Çiftçi afete uğramıştır ve bütün zararlar devlete tarafından tazmin edilmeli

Karacabey’e giderken çiftçilerle beraber olacağı için kendisine spor kıyafetle gidin telkinin de bulunanların olduğu söyleyen Dervişoğlu, “Açık ve net olarak söylüyorum ben kendisinden milletin büyük beklentileri olan bir devlet ve siyaset adamı görevi beklenen kişiyim bunun hakkını vermek için yollara düştüm onun için benim spor kıyafetim yok ki giderken; işte başkaları gibi kot pantolon, tişörtle vatandaşın karşısına çıkabileyim. Ama bu sorumluluk duygusu içerisinde yerine getirmek zorunda olduğum bir görevim var.” ifadelerini kullandı.

1 milyon 100 bin çiftçiden 400 küsür bin çiftçi kaldığını dile getiren Dervişoğlu; “Çiftçinin derdini biliyoruz. Çiftçinin derdini sadece ben bilmiyorum. Bu ülkeyi yöneten hükümet de biliyor. Bu ülkeyi yöneten Recep Tayyip Erdoğan da biliyor. Çiftçinin toprağı düşürdüğü terin karşılığını alamadığını ve 12 yıldan beri uygulanan yanlış politikalar yüzünden çiftçilikten çekilen vatandaş ve aile sayısının ne olduğunu TÜİK de söylüyor. 1 milyon 100 bin çiftçiden 400 küsür bin  çiftçiye düşmüştür. Toprağı düşürdü terin, ektiği tohumun sarf ettiği emeğin karşılığını alamayan çiftçi kardeşlerimiz çiftçilikten çekilmek mecburiyetinde bırakılmış yani bu memleketin yüzde 60’a yakın çiftçisi artık çiftçilik yapmaktan vazgeçmiş. Topraklarımız sürülemez, ekilemez olmuş. Ekilen ve sürülen topraklardan elde edilen ürünler emeği ve sermayeyi karşılayamaz hale gelmiş. Bir dönüme harcadığınız paranın yarısı kadarını topraktan alıp telafi edemiyorsunuz.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, çiftçinin bugün yaşadığı felaketin sebebinin hükûmet olduğunu dile getirerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu felaket niye yaşanıyor? Bu hükümet yüzünden. Bu hükümetin yanlış tarım politikaları yüzünden yaşanıyor. Yani çiftçinin üzerine bir kasırga gibi gelen bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve onun başındaki Recep Tayyip Erdoğan var. Kasırga demek, felaket demektir. Çiftçiyi felakete maruz bırakttıysanız o zaman yapacağınız bir şey var. Çiftçi afete uğramıştır ve bugün karşı karşıya kaldığı bütün zararlar devlete tarafından tazmin edilmelidir.  O felaketin mimarı, çiftçinin üzerinden kasırga gibi geçen afetin mimarı olan Recep Tayyip Erdoğan'a söylüyorum. Çiftçinin tarlada kalan domatesinin zararını karşılamak zorundasın. Çiftçinin tarlada kalan karpuzunun zararını karşılamak zorundasın."