Kitap 15.06.2023 08:11

Dericiliğe Dair Her Şey: Saraciye Teknolojisi

Ahmet Oğuzhan Deliktaş'ın hazırladığı Saraciye Teknolojisi kitabı Yazardan Direkt Yayınevi'nden çıktı. Titiz Bir Çalışmanın Ürünü
Dericiliğe Dair Her Şey: Saraciye Teknolojisi

Deliktaş bu kitapta, dericiliğe dair her şeyi tüm ayrıntıları ile okura sunuyor. Yaklaşık iki yıl süren bir çalışma olan kitap, akademik bir nitelik taşıyor ve alanda ilerlemek isteyenlere bir başucu kaynağı görevi görüyor.

İzmir doğumlu Ahmet Oğuzhan Deliktaş, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Deri Teknolojisi Bölümü'nden mezun oldu. 2022 yılında Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Anabilim Dalında “Deri Çanta Üretiminde Tersine Mühendislik Uygulamaları” başlıklı yüksek lisans tez çalışmasını tamamlayan yazar, aynı alanda doktora eğitime devam etmektedir.

Ahmet Oğuzhan Deliktaş, Saraciye Teknolojisi kitabında deri ve dericiliğe dair merak edilen her şeyi, en ince detayları ile anlatıyor. Tarihi çok eskilere dayanan bu zanaatın günümüzde geldiği nokta, kullanılan teknolojiler, üretilen ürünler ve pazarlama da dâhil olmak üzere saraciye alanına dair ne varsa bu kitapta bulmak mümkün.

Endüstriyel saraciye üretiminde kullanılan birçok yöntem, ürün, ekipman, makine, malzeme, ergonomi, sistemler ve süreçler Saraciye Teknolojisi kitabında ele alınıyor. Yüzlerce kitap ve makale üzerinde yapılan kaynak taraması sonucunda elde edilen bulgular da bu kitaba akademik bir nitelik kazandırıyor. Endüstriyel olarak türünün ilk örneği olan bu kitap, hiç şüphesiz gelecekteki sayısız akademik ve teknik çalışmaya da yol gösterecektir.