Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ahmet Münir EREN 19.07.2024 13:02 Güncelleme: 19.07.2024 14:15

Wallbox'ları ani elektrik dalgalanmalarından koruyan sistem çözümü

Büyük ölçekli bir ağa bağlı akıllı şarj altyapısı, elektromobilitenin başarılı bir şekilde yaygınlaşması adına büyük önem taşıyor. Batarya ile çalışan depolama, entegre enerji ve yük yönetim sistemlerine sahip uzaktan kontrol edilebilir şarj istasyonları ve şarj kontrolörleri gibi unsurların önemli bir ortak noktası bulunuyor.
Wallbox'ları ani elektrik dalgalanmalarından koruyan sistem çözümü

Söz konusu bu unsurların her biri, yıldırım düşmesi ve ani dalgalanmaların neden olduğu hasara karşı oldukça hassas elektronik bileşenler içeriyor. Kompakt DEHNcube EMOB çözümleri, 11 ila 22 kW şarj kapasitesine sahip wallbox ve şarjdaki araç için koruma sunuyor ve mevcut sistemlere kolayca uyarlanabiliyor.

Kompakt DEHNcube EMOB’un sahip olduğu aşırı gerilim koruması, elektrik şebekesinden kaynaklanan yüksek enerji dalgalanmaları durumunda şarj altyapısının kullanılabilirliğinin devamını sağlıyor. Geniş bir uygulama yelpazesi sunan ürünün beş versiyonu bulunuyor. Bunlardan biri tip 1 + 2 kombine parafudr ile donatılmışken diğer dördü 2 + 3 aşırı gerilim koruma cihazı ile birlikte geliyor. DEHNcube versiyonlarından dördü, 10 GBit/s ve 4PPoE'ye kadar en yeni nesil Ethernet uygulamalarını korumak için isteğe bağlı olarak DEHNpatch parafudr ile güçlendirilebiliyor.

Bu koruyucu cihazların kompakt tasarımları ve esnek uygulama seçenekleri, onları mevcut donanımların iyileştirilmesi için en ideal çözüm haline getiriyor. Buna ek olarak bakım gerektirmeyen push-in teknolojisi, 6 mm² kesite kadar esnek veya sert şebeke bağlantı kabloları fark etmeksizin basit ve hızlı bir bağlantı sağlıyor. Uzunluğu 1,5 m olan esnek bağlantı kabloları gerekli görülürse kısaltılabiliyor.

Müşterinin şebeke bağlantısı için gerekli olan kablo rakorları beş DEHNcube EMOB versiyonun hepsinde bulunuyor ve sahada montajı yapan tekniker tarafından ayrı ayrı kullanılabiliyor. Kablo rakorlarının, aşırı gerilim koruma cihazlarının ve wallbox’lar için bağlantı kablolarının fabrikada önceden monte edilmesi, kurulum esnasında önemli bir zaman tasarrufu sağlıyor. Buna ek olarak, koruma sisteminin arka duvarındaki kolay erişilebilir montaj delikleri duvara montajı oldukça kolay bir hale getiriyor.