Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Coşkun ÇELİK 02.08.2024 11:00 Güncelleme: 02.08.2024 11:30

DANET'in Glütensiz İtalyan Calzone tarifi yıldızlaştı

Et ve et ürünleri sektörünün köklü ve uzman markası DANET'in Glütensiz Lezzetler Eğitmeni Chef Janset Uzun ile gerçekleştirdiği iki keyifli atölye çalışmasında, DANET'in glütensiz ürünleri ve bu ürünlerle yapılan özel tarifler paylaşıldı. Usta şefin DANET'in ödüllü ve tescilli glütensiz Afyon sucuğunu kullanarak hazırladığı Glütensiz İtalyan Calzone tarifi büyük ilgi gördü.
DANET'in Glütensiz İtalyan Calzone tarifi yıldızlaştı

Et ve et ürünleri sektörünün köklü ve uzman markası DANET’in Glütensiz Lezzetler Eğitmeni Chef Janset Uzun ile gerçekleştirdiği iki keyifli atölye çalışmasında, DANET’in glütensiz ürünleri ve bu ürünlerle yapılan özel tarifler paylaşıldı. Usta şefin DANET’in ödüllü ve tescilli glütensiz Afyon sucuğunu kullanarak hazırladığı Glütensiz İtalyan Calzone tarifi büyük ilgi gördü.

Kurulduğu 1975 yılından bugüne sadece Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanındaki sofraları lezzetli ve kaliteli et ve et ürünleri ile buluşturan DANET, Glütensiz Lezzetler Eğitmeni Chef Janset Uzun ile Glütensiz Lezzetler atölye çalışmasına konuk oldu. Chef Janset’in, Danet’in glütensiz ürünlerini kullanarak yaptığı glütensiz İtalyan Calzone tarifi, buluşmanın yıldızıydı. Ödüllü ve Tescilli Afyon Sucuğu, Dana Füme Kaburga ve Hindi Füme ile yapılan bu özel tarifle tanışmaya ne dersiniz?

Calzone’de DANET farkı

İtalyan mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Calzone, özellikle pizza hamurunun yarım ay şeklinde katlanarak içi doldurulmasıyla hazırlanır. Hamuru yumuşak ve esnek olan geleneksel Calzone’nin dışı hafif çıtır bir yapıya sahiptir. İçi ise genellikle ricotta ve mozzarella gibi peynirler, domates sosu, çeşitli sebzeler ve et ürünleriyle doldurulur. DANET’in ödüllü ve tescilli glütensiz Afyon Sucuğu, Dana Füme Kaburga ve Hindi Füme ürünleriyle hazırlanan Glütensiz İtalyan Calzone, bu klasik İtalyan lezzetine yeni bir boyut kazandırıyor. Sağlıklı, lezzetli ve glütensiz içeriğiyle dikkat çeken bu tarif hem geleneksel tatları hem de modern beslenme trendlerini bir araya getiriyor.

Malzemeler:

Danet Glütensiz, ödüllü ve tescilli Afyon sucuğu

Danet Glütensiz Dana Füme Kaburga

Danet Glütensiz Hindi Füme

50 gram Akdarı unu

50 gram esmer pirinç unu

50  basmati pirinç unu

50 gram Sorgum

50 gram çiğ karabuğday unu

15 gram toz şeker

8 gram karnıyarık otu tozu (Psyllium)

8 gram instant maya

6 gram tuz

100 gram yoğurt

8 gram elma sirkesi

15 gram zeytinyağı

70 gram pizza sosu

1 adet yumurta

50 gram Muratbey Taze Kaşar Peyniri

Kıyılmış Fesleğen

Sarımsak

Yapılışı:

Tezgaha unları, karnıyarık otu tozunu, şekeri, instant mayayı ve tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağı, sirke ve yoğurdu ekleyin. Hamur pürüzsüz kıvam alana dek yoğurun. Kıyılmış fesleğen ve sarımsağı ekleyip hamuru pürüzsüz, yumuşak ve esnek olana kadar yoğurun.

Hamuru hafif unlu yüzeye alıp beze haline getirin. 20 cm’lik yuvarlak formda hamuru açın. Hamurun yarısına pizza sosu sürüp, üzerine taze kaşar peyniri, Danet Glütensiz, ödüllü ve tescilli Afyon sucuğu, Dana Füme Kaburga ve Hindi Füme ekleyin.

Hamuru yarım ay şeklinde kapatıp üstüne çarpı şeklinde çizik atın. Üzerine yumurta sürüp, alt üst fansız fırında 220°C’de fırın tabanına buhar için yerleştirilmiş su kabı ile 10 dakika pişirin. 10 dakika sonra su kabını çıkarıp, fırını 200°C’ye getirip 15 dakika daha pişirin. Piştikten sonra ızgara telinde soğutun ve servis edin.

Afiyet olsun!

DANET sosyal medya hesapları:

www.facebook.com/DanetLezzeti

www.instagram.com/danetlezzeti

https://twitter.com/danetlezzeti                                 

https://www.youtube.com/@danetlezzeti