Teknoloji Kaynak: ABDULLAH EĞİLMEZ 06.08.2024 12:00 Güncelleme: 05.08.2024 21:33

Daikin'den evinizin havasını değiştiren yeni hava temizleme cihazları karşınızda

İklimlendirme sektörünün inovatif markası Daikin, benzerlerine göre fark yaratan yeni hava temizleme cihazı MCK70ZH ve MCK70ZW ile iç ortam havasını yeniden yorumluyor. Sektörde 100'üncü yılını kutlayan Daikin'in piyasaya sürdüğü yeni hava temizleme cihazları MCK70ZH ve MCK70ZW, 96 metrekareye kadar her ortamda en efektif sonuca ulaşabiliyor.
Daikin'den evinizin havasını değiştiren yeni hava temizleme cihazları karşınızda

İklimlendirme sektörünün inovatif markası Daikin, benzerlerine göre fark yaratan yeni hava temizleme cihazı MCK70ZH ve MCK70ZW ile iç ortam havasını yeniden yorumluyor. Sektörde 100’üncü yılını kutlayan Daikin’in piyasaya sürdüğü yeni hava temizleme cihazları  MCK70ZH ve MCK70ZW, 96 metrekareye kadar her ortamda en efektif sonuca ulaşabiliyor. Nem verme ve cep telefonundan kontrol edilebilmenin yanı sıra iç veya dış ortam hava kalitesi hakkında bilgi sağlayan cihaz, içerdiği elektrostatik HEPA filtre ve patenti Daikin’e ait olan Flash Streamer teknolojisi sayesinde alerjen ve polenleri yok ederek iç ortam havasını kaliteli hale getiriyor. Son derece sessiz çalışan ürün, iç ortam hava kalitesine önem veren her tüketici için ideal bir çözüm olarak öne çıkıyor. 

Havada bulunan kirleticiler alerjik hastalıkların başlıca nedenini oluşturarak hayat kalitesini düşürüyor. Egzoz partikülleri ve uçucu organik bileşiklerden oluşan alerjenlerin yanı sıra hayvan tüyleri, toz akarları, polenler, bakteriler de alerjik hastalıklara sebep olabiliyor. Bu nedenle solunan havanın temiz ve sağlıklı olması büyük önem taşıyor.

100 yıllık geçmişe sahip iklimlendirme sektörünün öncüsü Daikin, yeni hava temizleme cihazları MCK70ZH ve MCK70ZW ile en kaliteli iç ortam havasını bulunduğunuz mekana getiriyor. Patenti Daikin’e ait olan Flash Streamer teknolojisinin yanı sıra elektrostatik HEPA filtreye sahip olan yeni ürünler; nem verme, telefondan kontrol edilebilme, hava kalitesini gerçek zamanlı izleyebilme gibi birçok özelliği beraberinde getiriyor.

İç ortam hava kalitesi anlık takip edilebiliyor

Kaliteli iç ortam havasına sahip olmayı önemseyen tüm tüketiciler için ideal bir ürün olarak öne çıkan MCK70ZH ve MCK70ZW model hava temizleme cihazları mat siyah ve mat beyaz olarak iki seçenekte sunuluyor. Minimum 18 db(A) ses basıncı seviyesiyle son derece sessiz çalışan ürün; ev, okul, ofis, mağaza, ticari alanlar, kreş, restoran, otel odaları ve toplantı salonları gibi yerler için efektif bir çözüm olarak kabul görüyor. 96 metrekareye kadar olan ortamlarda kullanılabilen cihaz, hayvan severlerin en büyük sıkıntısı olan kedi ve köpek alerjisine karşı da mükemmel bir çözüm oluşturuyor. Android ve IOS tabanlı cihazlar için üretilen ve ücretsiz olarak sunulan Onectra uygulaması ile telefon ya da tabletten kontrol edilebilen MCK70ZH ve MCK70ZW model hava temizleme cihazlarında iç ve dış ortam hava kalitesi de bu uygulama ile takip edilebiliyor. 

Özel fonksiyonlar ile daha fazla konfor ve tasarruf 

Nemlendirme fonksiyonuna sahip yeni model cihazlar, “humidity” modu ile ortamdaki bağıl nemin düşük olduğu zaman, nem dengesini ideal seviyeye çıkartmak için kullanılabiliyor. Özellikle kış aylarında iç ortam havası kuruduğunda insan doğasının ihtiyaç duyduğu ideal nem seviyesini sağlıyor.

Yeni hava temizleme cihazları “Econo” modu ile ise elektrik faturasında tasarruf sunuyor. Bu modtaki güç tasarrufu sayesinde, hava akış hızı sadece "Sessiz" ve "Düşük" arasında otomatik olarak geçiş yaparak güç tüketimini ve çalışma sesini azaltıyor. 

Otomatik fan modu ise; hava akış hızını otomatik olarak ayarlamak istediğinizde, otomatik olarak hava kirliliğinin derecesine göre ("Sessiz", "Düşük", "Standart" ve "Yüksek" arasında) ayarlanıyor.

Daikin Patentli Flash Streamer Teknolojisi

Cihazın en önemli  özelliklerinden biri olan Daikin patentli “Flash Streamer” teknolojisi, yüksek hızlı elektronlarla toz, polen, koku gibi istenmeyen faktörlerin moleküllerini ayrıştırarak yok edilmesi esasına dayalı olarak çalışan bir teknoloji. Daikin patentli bu teknoloji sayesinde partiküller daha ilk aşamada yok olmaya başlıyor. Elektrostatik HEPA filtre ise 0,3 μm büyüklüğündeki partiküllerin yüzde 99,97’sini yakalayabiliyor. ‘Flash Streamer’ teknolojisi, elektrostatik HEPA filtre üzerinde tutulan zararlı maddeleri ve koku giderici filtre tarafından emilen kokuları ayrıştırıyor. HEPA filtre geleneksel hava temizleyicilerden farklı olarak, kolayca kirlenen ve düzenli olarak değiştirilmesi ve atılması gereken aktif karbon filtresine ihtiyaç bırakmıyor. Cihazlar için özel olarak tasarlanmış filtreler 10 yıl süreyle kullanılabiliyor. 

Her alana uygun renk seçenekleri

6 yıl garanti ile sunulan yeni model hava temizleme cihazları tasarım çizgisi ile de beğeni topluyor. Mat beyaz ve mat siyah renk opsiyonu ile sunulan yeni cihazlar sadece iç ortam hava kalitesini artırmıyor, yaşam alanlarına da estetik bir şekilde uyum sağlıyor.