Halkbank web
Ekonomi Kaynak: İlker Fatih Kuşçu 24.03.2024 16:50

DACOM Singapur 2024'te konuşan Bybit CEO'su Zhou, Kriptoda Güveni Teşvik Etmek için Dürüstlük ve İş birliğini Savunuyor

Hacim bakımından dünyanın en büyük üç kripto borsasından biri olan Bybit'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Ben Zhou, DACOM Singapur 2024'ün açılış oturumundaki konuşmasında, Bybit'in kullanıcı deneyimine stratejik odaklanmasını, piyasa bütünlüğüne bağlılığını ve kripto para endüstrisinin gelişen ortamında düzenleyici kurumlarla proaktif ilişkisini ele aldı.
DACOM Singapur 2024'te konuşan Bybit CEO'su Zhou, Kriptoda Güveni Teşvik Etmek için Dürüstlük ve İş birliğini Savunuyor

 

Yanlış Anlamaları Ele Almak ve Anlayışı Teşvik Etmek

 

Konuşmalar sırasında Zhou, merkezi olmayan finans (DeFi) ve bunun geleneksel finansal sistemlerle ilişkisini çevreleyen yaygın yanlış anlamalara değindi. Sektörün bu boşluğu doldurma ve düzenleyicilerle iş birliği yapma çabalarının altını çizen Zhou, kripto paraların özellikle geleneksel finansal altyapıların zorlandığı bölgeler için bir seçenek olarak değer önerisini vurguladı.

 

Düzenleyici Arazide Gezinme

 

Zhou, yapıcı diyaloğun ve çeşitli düzenleyici çerçevelere uyumun önemini vurgulayarak Bybit'in düzenleyici katılım konusundaki proaktif tutumunu yineledi. Özellikle Bybit'in kurumsal müşterilere hizmet vermeye odaklandığı göz önüne alındığında, piyasa bütünlüğünü korumanın ve manipülatif uygulamaları önlemenin öneminin altını çizdi.

 

Kurumsal Uyumluluk ve Sektörün Genel Görünümü

 

Kripto para sektörünün gelecekteki gidişatına ilişkin görüşler sunan Zhou, kurumsal katılımda sürekli bir artış ve perakende yatırımcılar arasında kişisel cüzdan yönünde artan bir eğilim öngördü. Zhou, Bybit'in piyasa talepleriyle birlikte gelişmeye olan bağlılığının altını çizerek, dinamik ortamda gezinmek için çevik karar verme ve uyarlanabilirliğin önemini vurguladı.

 

 

  eFi'de Hibrit Çözümler ve Birlikte Çalışabilirlik

 

Zhou, merkezi olmayan finansın dinamik evrimini vurgulayarak, "Ortam yalnızca tam ademi merkeziyetçilik veya tam merkeziyetçilik ile tanımlanmıyor. Aksine, hibrit DeFi modellerinden oluşan çeşitli bir yelpaze mevcut." Sektörün birbirine bağlılık ve birlikte çalışabilirlik yönündeki gidişatının altını çizerek, hibrit çözümlerin geleneksel ve merkezi olmayan finansal çerçeveler arasında köprü kurmada çok önemli olduğunu vurguladı.

 

İş birliğine Dayalı Büyüme Girişimleri

 

Panel boyunca Zhou, lisanslama prosedürlerini kolaylaştırmak ve finansal hizmet inovasyonunu mümkün kılmak için başta merkez bankaları olmak üzere düzenleyici makamlarla iş birliğinin önemini yineledi. Çeşitli yetki alanlarındaki düzenleyicilerle ilişki kurmanın doğasında var olan zorlukları kabul ederek, sektörün büyümesini ve meşruiyetini teşvik etmek için iş birliği ve uyumluluğun zorunluluğunu vurguladı.

 

Dirençli Bir Kripto Para Geleceğini Şekillendirmek

 

Bybit'in DACOM Singapur 2024'e katılımı, kullanıcı deneyimini geliştirmeye, yasal zorlukları ele almaya ve kripto para ekosisteminin sürekli gelişimini sağlamaya olan bağlılığını örneklemektedir. Zhou'nun görüşleri, Bybit'in devam eden başarısında ve daha geniş endüstri ortamına katkılarında uyarlanabilirlik, uyumluluk ve piyasa bütünlüğünün önemli rolünün altını çiziyor.