Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.07.2024 12:00 Güncelleme: 25.07.2024 12:32

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han, CMA CGM CEO'su Saade ile görüştü

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han Zheng, dün merkezi Fransa'nın Marsilya kentinde bulunan konteyner nakliye grubu CMA CGM şirketini ziyaret ederek, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Rodolphe Saade ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han, CMA CGM CEO'su Saade ile görüştü

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han Zheng, dün merkezi Fransa’nın Marsilya kentinde bulunan konteyner nakliye grubu CMA CGM şirketini ziyaret ederek, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Rodolphe Saade ile bir araya geldi.

Han Zheng, CMA CGM şirketinin uzun süredir Çin pazarında faaliyet göstererek, Çinli işletmelerle işbirliğini verimli bir şekilde yürüttüğünü hatırlattı.

Han, CMA CGM şirketinin Çin ile Fransa arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğine önemli katkılarda bulunduğu gibi, ekonomik küreselleşme ve serbest ticaretin destekçisi olduğunu belirtti.

Çin’in yüksek seviyeli dışa açılmayı daha da genişleteceğini, piyasa odaklı, hukuk üstünlüğüne dayalı ve uluslararası standartlara uygun iş ortamı oluşturmaya devam edeceğini dile getiren Han, CMA CGM dahil tüm ülkelerden işletmeleri Çin’e yatırım yapmaya davet ettiklerini söyledi.

Saade, Çin’in gelişmesinin fırsatlarla dolu olduğuna dikkat çekerek, Çin’le olan işbirliğine büyük önem verdiklerini, Çinli ortaklarıyla enerji dönüşümü, yapay zeka ve robotların geliştirilmesi ve kullanımı gibi alanlardaki işbirliğini daha da yoğunlaştırmak istediklerini kaydetti.

CMA CGM, Fransa’nın en büyük ve dünyanın üçüncü büyük konteyner nakliye şirketidir. 1992 yılında Çin’in Shanghai kentinde kurulan CMA CGM (China) Shipping Co. Ltd, Çin’de faaliyet gösteren ilk Fransız sermayeli deniz nakliye şirketidir.