Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.07.2024 09:00 Güncelleme: 23.07.2024 12:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum Kongresi'nin 105. yıl dönümü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Temmuz Erzurum Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum Kongresi'nin 105. yıl dönümü mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Erzurum Kongresi’nin aziz milletin kurtuluş azmi ve kararlılığıyla ortak bir ideal etrafında birleşerek, istikbalini belirlediği dönüm noktalarından biri olduğunu bildirdi.

Millet olarak Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve ardından da Cumhuriyet’e kadar kurulan her devletin verdiği varoluş mücadelesinde ağır bedeller ödendiğini belirten Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milli Mücadele yıllarında ortaya konan yüksek şuur, bugün de ilham kaynağı olmakta, geleceğe yürüyüşümüzde bizlere güç vermektedir. Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden, ülkemizi daha da güçlendirmek için aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme hedefiyle Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümünde bugün de devlet ve millet olarak aynı ilkeler doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz.

Erzurum Kongresi’nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”