Vakıf Katılım web
Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.07.2024 14:00 Güncelleme: 21.07.2024 16:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör meselesini kökünden bitireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti dönüşünde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör meselesini kökünden bitireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50 sene önce olduğu gibi bugün de ana vatan ve garantör devlet olarak Kıbrıs Türkü'nün yanında olduklarını belirterek, ''İktidar ve muhalefet olarak verdiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma tablosunu bu bakımdan kıymetli görüyorum.” dedi.

Erdoğan, Ada'nın asli unsuru olan Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak görmeye ve göstermeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

''Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki ileri geri açıklamalar yaptı.'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kalkıp da Türklerin işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz bir ifade olamaz. Sayın Miçotakis'in bu bakanına haddini bildirmesi lazım.”

Gerekirse deniz üssü ve deniz yapılarının kuzeyde yapılabileceğini aktaran Erdoğan, ''Bizim de denizimiz var. Mesela yeni bir doğal gaz gemisi alıyoruz. Yaklaşık 2 ay sonra Türkiye'de olacak.” ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğine değinen Erdoğan, terör meselesini kökünden bitireceklerini kaydederek, ''İsrail durdurulmalıdır. Bunu sağlamak hepimizin görevidir. Filistinlilerin acılarına alışmamalı, onların durumunu olağan görmemeliyiz. İsrail'in coğrafyamızı yangın yerine çevirme isteği ortadadır. İsrail zulmüne karşı birleşmeli ve onları uluslararası hukuka uymaya zorlamalıyız. Bu sayede bölgemiz de büyük çatışmaların içine çekilmekten kurtulur.'' diye konuştu.