Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 18:01 Güncelleme: 19.07.2024 15:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşme gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin 45'inci Başkanı ve Başkan adayı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Trump’a yönelik suikast girişimi ve sonrasında yaşananlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump’a yönelik suikast girişimini bir kez daha kınarken saldırı nedeniyle duyduğu üzüntüyü ve geçmiş olsun dileklerini iletirken suikast girişimini demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak niteledi.

Trump’ın menfur saldırı sonrası sergilediği cesur duruşu takdir eden Erdoğan, programlarına ara vermeden devam etmesinin demokrasiye güç verdiğini ve bunun Amerikan halkının ferasetine olan güvenin bir göstergesi olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan suikast girişimi sonrası Trump’ın kutuplaşma ve gerginliği azaltmak amacıyla verdiği birlik mesajlarıyla güçlü bir liderlik ortaya koyduğunu söylerken, Donald Trump’ı Cumhuriyetçi Parti tarafından resmen ABD başkan adayı olarak gösterilmesi nedeniyle tebrik etti.

 Erdoğan, kasım ayında yapılacak olan ABD başkanlık seçiminin ABD halkı ve Türkiye-ABD ilişkileri için hayırlı olmasını diledi.