Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.03.2024 19:00 Güncelleme: 24.03.2024 14:15

Çocuklara özel "Hayrimatör" etkinliği gerçekleştirdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi (BBB), ücretsiz sinema etkinliği kapsamında "Hayrimatör" filmiyle çocuklara özel etkinlik düzenledi.
Çocuklara özel  "Hayrimatör" etkinliği gerçekleştirdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tayyare Kültür Merkezi’nde Hayrimatör film gösterimini ücretsiz sinema etkinliği kapsamında çocukların ilgisine sundu. Düzenlenen sinema etkinliğine Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katılım sağladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hayrimatör filminin ilk gösterimine katıldığı etkinlikte Hayrimatör’ün Tayyare Kültür Merkezi’nde 6 farklı günde 12 seans halinde gösterime sunulacağını ifade etti. Aktaş, konuşmasında şunları söyledi:

"Hafta içi okullarda ki öğrencilere yönelik hafta sonu da halka açık ve ücretsiz bir şekilde gösterilen film TRT Çocuk kanalında yayınlanan Rafadan Tayfa isimli çizgi diziden uyarlanarak çekilen serinin dördüncü animasyon filmidir. Ayrıca ramazan ayı içerisinde ilçelerimizde Grup Rafadan tiyatro gösterisi çocuklarımızla buluşmaya devam ediyor."

Bursa Miletvekili Mustafa Varank ise "İşte bizim yerel yönetimlerden anladığımız bu. Ailelerle, gençlerle, çocuklarla, yaşlılarla birebir, iç içe, beraber, bir aile gibi ilgilenen, onların imkanlarını arttırmak için çalışan belediye başkanları. Bundan dolayı başkanımız Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Film gösterimi sona erdiğinde etkinliğe katılan tüm çocuklara etkinlik kitabı, rafadan tayfa rozetleri ve şekerlemeler dağıtıldı.