Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Haber Merkezi 07.08.2024 14:12

Coca-Cola İçecek Genel Müdürlük Binası Yeşil Ofis Diploması Aldı

Coca-Cola İçecek (CCI), WWF-Türkiye Yeşil Ofis Yeşil Dönüşüm Programı kapsamında Genel Müdürlük binasında yürüttüğü çevre dostu uygulamalarla Ocak-Aralık 2023 dönemi çevresel hedeflerini başarıyla tamamlayarak Yeşil Ofis Diploması almaya hak kazandı.
Coca-Cola İçecek Genel Müdürlük Binası Yeşil Ofis Diploması Aldı

Coca-Cola İçecek (CCI), WWF-Türkiye Yeşil Ofis Yeşil Dönüşüm Programı çerçevesinde, Genel Müdürlük binasında çevre dostu uygulamaları hayata geçirerek Yeşil Ofis Diploması aldı. Ocak 2023 ile Aralık 2023 tarihleri arasında süren program kapsamında, tek kullanımlık kağıt ve plastik atıkların azaltılması, enerji tasarrufu teşviklerinin uygulanması ve çevresel farkındalığın artırılması hedefleri belirlendi. Bu hedeflere ulaşmak için CCI Yeşil Ofis proje ekibi ve gönüllüleri yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Sürdürülebilirliği tüm işlerine entegre eden CCI, bir seneden uzun süredir devam eden çalışmalar kapsamında Yeşil Ofis Diploması’nı alarak yalnızca operasyonlarında değil, ofislerinde de sürdürülebilirlik yönetimine olan bağlılığını gösterdi.

WWF-Türkiye'nin 2011 yılından bu yana yürüttüğü ve 2022'de Yeşil Dönüşüm olarak güncellenen Yeşil Ofis Programı, kurumları doğa dostu tercihler yapmaya teşvik ediyor. Program, ofislerin ekolojik ayak izini azaltmayı, doğal kaynak tüketimini ve atık yönetimini iyileştirmeyi hedefliyor. CCI, aldığı Yeşil Ofis Diploması ile faaliyet gösterdiği coğrafyada bir ilke daha imza atmış oldu. CCI Genel Müdürlük binası ayrıca 2018 yılında “LEED Altın Sertifika” almıştı.