Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.07.2024 13:01 Güncelleme: 01.07.2024 15:04

CMG'nin televizyon programları Kazakistan medyasında geniş yer buluyor

Çin Medya Grubu'nun (CMG) hazırladığı seçkin televizyon programları, dün itibarıyla Kazakistan'ın ana akım medya kuruluşlarında yayınlanmaya başlandı.
CMG'nin televizyon programları Kazakistan medyasında geniş yer buluyor

Çin Medya Grubu’nun (CMG) hazırladığı seçkin televizyon programları, dün itibarıyla Kazakistan’ın ana akım medya kuruluşlarında yayınlanmaya başlandı.

6 Temmuz’a kadar sürecek olan etkinlik, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Shanghai İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Konseyi'nin 24. Toplantısı’na katılımı ve Kazakistan'a gerçekleştireceği resmi ziyaret vesilesiyle, CMG ile Kazakistan Radyo ve Televizyon Kurumu tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong, dün etkinlik için düzenlenen açılış töreninde video konferans yoluyla yaptığı konuşmada, 2013 yılında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Kazakistan’da ilk kez İpek Yolu Ekonomik Kuşağı İnisiyatifi’ni ileri sürdüğünü hatırlattı.

Shen, aradan geçen 11 yıl boyunca bu inisiyatifin farklı medeniyetler arasındaki iletişim ve karşılıklı öğrenmelerde verimli sonuçlar elde ettiğine işaret etti.

Shen, Kazak basın mensuplarıyla beraber sonuç getirici iş birliğini derinleştirmeye ve Çin-Kazakistan kader birliğini oluşturmaya katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirtti.